Mark Bunting met Eurohill’s Alcatraz winnaar Grote Prijs Indoor Wierden

Mark Bunting met Eurohill’s Alcatraz winnaar Grote Prijs Indoor Wierden

9 november 2014 12:04 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

blokjeWIERDEN | STEGEN.NET | KNHS | HIPPISCH TWENTE
De Grote Prijs van Indoor Wierden kreeg met Mark Bunting een Britse winnaar, maar met een Oranje tintje. Bunting woont in Dalsholte, bij Lemelerveld. En bovendien bereed hij een Nederlands paard: Eurohill’s Alcatraz (v. Heartbreaker), gefokt door Christiaan Hendriksen, die nog altijd mede-eigenaar is.

Manege De Vossenbos was zaterdagavond weer afgeladen vol bij het hoofdnummer van Indoor Wierden. Parcoursbouwer Marinus Vos had een delicaat basisparcours neergezet, waarop tien van de vijftig starters foutloos bleven. Mark Buntin was op de eindstreep tweetiende van een seconde sneller dan Siebe Kramer uit Oud-Beijerland met Zsa Zsa (v. Sam R), terwijl Gert-Jan Bruggink uit De Lutte met de zeer ervaren Cash Junior (v. Cash) als derde eindigde op minder dan drietiende van een seconde achterstand.

Mark Bunting en Eurohill's Alcatraz wonnen de Grote Prijs van Wierden.

Mark Bunting en Eurohill’s Alcatraz wonnen de Grote Prijs van Wierden.
STAL EUROHILL

Van de tien barrage ruiters ging de 32-jarige Siebe Kramer als eerste van start. ,,Ik heb gekeken of het barrage parcours mijn tienjarige merrie Zsa Zsa zou passen. Toen mij bleek dat dit het geval was heb ik geprobeerd een zo snel mogelijk tijd te realiseren. Het ging erg hard, waardoor ik haar in de laatste lijn even kwijt dreigde te raken en een ophouding moest maken. Dat koste me de zege, maar als ik dat niet gedaan zou hebben zou de kans op een foutje op de laatste hindernis erg groot zijn geweest”, vertelde Kramer.

De zege was dus voor Mark Bunting met Eurohill’s Alcatraz, die Heartbreaker als vader heeft uit de merrie Nadine, die ook de moeder is van Simon, waarmee eerst Jeroen Dubbeldam en nu Beezie Madden succesvol zijn geweest, en Vigaro, die met Sarah Tredennick succesvol is. Mark Bunting kon zijn geluk niet op. ,,Ik heb al eens eerder in Wierden gereden, maar nog nooit in de Grote Prijs. Het was een fraai en compact parcours waarin Alcatraz goed stuurbaar was. Als alles dan blijft liggen, weet ik dat hij snel is. Het ging wonderwel en ik mag dus niet klagen”, zei een glunderende Bunting na afloop.