Goede paarden voor de jury bij derde selectie ONNK in Boijl

Goede paarden voor de jury bij derde selectie ONNK in Boijl

1 mei 2016 12:12 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

BOIJL | STEGEN.NET | ONNK
De jury kreeg tijdens de derde en laatste voorselectie van het ONNK in Boijl een fijne groep dressuur- en springpaarden in de baan. Tango-dochter Hevieni plaatste zich met een negen voor haar draf eveneens voor de finale.

ONNK. Ilfrieda W (Zambesi x Accordeon II) van Stal Eursing behaalde negens voor de techniek achter, afdruk en haar reflexen.

Ilfrieda W (Zambesi x Accord II) van Stal Eursing behaalde negens voor de techniek achter, afdruk en haar reflexen.
FOTO: MARIOL MIDDEL

De Friese voorselectie was de derde in de reeks van het Open Noord Nederlands Kampioenschap vrij bewegen en vrij springen. Bij de dressuurpaarden maakte de Alexandro P-nakomeling Harold (mv. Balzflug) grote indruk met zijn voorkomen en stoere manier van bewegen. Tango-dochter Hevieni plaatste zich met een negen voor haar draf eveneens voor de finale.

Springpaarden
Bij de springpaarden waren het nakomelingen van Zambesi en Carrera VDL die hoge ogen gooiden en zich opnieuw mogen gaan bewijzen tijdens de finale. Zo noteerde Cuba Libre W.Z (Carrera VDL x Kannan) een acht en half voor onder anderen haar bascule, haar vermogen en haar reflexen.

Ook de driejarige Ilfrieda W (Zambesi x Accord II) misstaat niet in de finale met negens voor techniek achter en haar reflexen.

De finale van het ONNK is komende zaterdag 7 mei in de HJC-manege in Tolbert. De finale begint om 18.30.