Hoge verwachting van nieuw seizoen Open Noord Nederlands Kampioenschap

Share
  • 19 februari 2016 12:02

door: redactie, 19 februari 2016 12:02

TOLBERT | STEGEN.NET
Het Open Noord Nederlands Kampioenschap voor vrijspringen en vrijbewegen (ONNK) staat ook dit jaar weer op het programma. Na drie selecties staat de finale op 7 mei gepland in de HJC-manege in Tolbert.

Het ONNK is inmiddels een begrip geworden en dat is voor de organisatie een extra stimulans om er ook dit jaar weer een mooie strijd van te maken.

Sfeerfoto van de selectie van het ONNK in Winschoten.

Sfeerfoto van de selectie van het ONNK in Winschoten.

Vele internationale sportpaarden namen in hun jonge jaren deel aan dit evenement. Zo wordt ONNK-finalist Djumpsina SFN (v. Zürich) opgeleid voor de hoge sport door topruiter Gerco Schröder. Nog enkele voorbeelden van succesvolle ONNK deelnemers uit het verleden: Harley VDL-nakomeling Constable II springt 1.60 onder de Amerikaanse Laura Kraut en de schimmelruin Baros (v. Casco) springt eveneens op het allerhoogste niveau onder de Zwitser Pius Schwizer.

Het ONNK is een meting van jong spring- en dressuurtalent en daardoor zeer aantrekkelijk voor deelnemers, maar ook voor handelaren om nieuw talent te spotten. Zo werd de Zirocco Blue-merrie Hulana, dankzij haar deelname aan het ONNK vorig jaar, verkocht aan internationaal springruiter Björn Wienfort in Duitsland.

Op de volgende selectiewedstrijden kunnen deelnemers zich plaatsen voor de finale:

  • 16 april 2016: De Rietweg Manege, Bronneger, aanvang: 13:00 uur
  • 23 april 2016: Dollard Manege, Winschoten, aanvang: 13:00 uur
  • 30 april 2016: HBC Stal, Boyl, aanvang: 13:00 uur

Het jurycorps voor de selectiewedstrijden bestaat uit Freek van der Laan en Matty Marissink.

De finale vindt plaats op 7 mei 2016 in de HJC manege te Tolbert, aanvang 18:30 uur. Een afvaardiging van het KWPN, het A.E.S. en het N.R.P.S zal het juryteam tijdens de finale vormen. Opgave kan via de website www.onnk.nl