Finalisten bekend voor finale jonge dressuurpaarden

Finalisten bekend voor finale jonge dressuurpaarden

15 juli 2016 19:10 Uit Door Ingeborg Vermeer
Deel dit met je vrienden

ERMELO | STEGEN.NET

Zaterdag starten er dertien vijfjarige paarden, elf zesjarigen en acht zevenjarigen in de finales van de KNHS-Pavo WK kwalificaties Jonge Dressuurpaarden voor de verschillende leeftijden. De beste paarden mogen vervolgens starten op het WK voor jonge dressuurpaarden op 28 tot en met 31 juli in Ermelo.

Uit de halve finale van donderdag zijn de beste elf vijfjarigen geplaatst voor de finale selectie op zaterdag. Daarbij zijn vervolgens nog twee combinaties gevoegd die donderdag een verkeerde proef reden. Door hun hoge scores is besloten hen toch ook te laten starten in de finale.

jonge dressuurpaarden. De KWPN-hengst Decor Ferdinand (v. Vivaldi) zette met Mirelle van Kemenade de beste proef neer bij de 6-jarigen.

De KWPN-hengst Decor Ferdinand (v. Vivaldi) zette met Mirelle van Kemenade de beste proef neer bij de 6-jarigen.
FOTO: KWPN

Guadeloupe-Beau (v. Bordeaux) met Kim van der Velden liep de beste proef van de halve finale, gevolgd door Governor (v. Totilas) onder Adelinde Cornelissen, Gunner KS (v. Belissimo M) met Dana van Lierop, Guardian S (v. Moorland’s Bodyguard) met Kim Koolen, Gamante D (v. Contango) met Jennifer Sekreve.

De overige geselecteerden zijn Great Lady Tc (v. Bretton Woods) gereden door Jeanine Nieuwenhuis, Glamour (v. Charmeur) met Demy Kurstjens, Grand Charmeur (v. Apache) met Jonna Schelstraete-van den Ham, Gregwaard (v. Florencio) onder het zadel bij Marlou de Ruyter en als laatste ex aequo Pharmahorse Gigolo K (v. Chippendale) met Femke de Laat en Genie (v. Zhivago) onder Ainhoa Prada Ortiz.

De toegevoegde finalisten zijn Glamourdale (v. Lord Leatherdale) met Benjamin Maljaars en Grand Galaxy Win (v. Apache) onder Severo Jurado Lopez.

Voor de complete uitslagen van de vijfjarigen klik hier (pdf-bestand)

Zesjarigen
Aan kop van de finalisten van de zesjarige paarden gaat Decor Ferdinand (v. Vivaldi) met Mirelle van Kemenade-Witlox, gevolgd door Foreign Affair (v. Rock Forever) met Malin Nilson, Four Legends (v. Wynton) onder Marieke van der Putten, Five Star met Kirsten Brouwer en Ferrero (v. Rhodium), gereden door Jennifer Sekreve.

Verder zijn geselecteerd: Flanell (v. Apache) onder Veronique Roerink, Fossbury (v. Ampère) met Carlijn Vaessen, President’s First Apple (v. Vivaldi), gereden door Patrick van der Meer, Fallatijn (v. Vivaldi) met Theo Hanzon en als laatste ex aequo Forty (v. UB40) onder Jennifer Sekreve en Fatal Attraction (v. Vivaldo) met Saskia Maertens.

Voor de complete uitslagen van de zesjarigen klik hier (pdf-bestand)

Zevenjarigen
Elysias (v. Jazz) met Karen Nijvelt behaalde de hoogste score in de halve finale van de zevenjarige dressuurpaarden. De selectie bestaat verder uit Equirelle W (v. Florett As) onder Kyra Klinkers, Electra (v. Jazz) met Lynne Maas, Eddieni (v. Johnson) gereden door Augusti Elias, Ebony (v. Painted Black) onder Vai Bruntink, Eastpoint (v. Westpoint) met Lynne Maas, Estupendo (v. Ziesto) onder Wilma Wernsen en Enton (v. Wynton), gereden door Esmee van Gijtenbeek.

Voor de complete uitslagen van de zevenjarige dressuurpaarden klik hier (pfd-bestand)