Centrale keuring KWPN Drenthe opnieuw in Veeningen

Centrale keuring KWPN Drenthe opnieuw in Veeningen

18 juli 2013 20:26 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

De centrale keuring van de regio Drenthe vindt dinsdag 23 juli opnieuw plaats op de terreinen van Jan Broek in Veeningen, tijdens een rustdag van het CH De Wolden. Het programma begint om half negen.

Beeld van een eerdere CK in Veeningen.

Beeld van een eerdere CK in Veeningen.

Op deze dag komen fokkerij en sport samen. De Drentse fokkers presenteren hier hun voorgeselecteerde veulens en jonge merries. De veulens strijden op deze dag om de provinciale kampioenschappen, de jonge merries komen in aanmerking voor promotie naar een hogere kwaliteitsklasse. De topexemplaren uit alle categorieën kunnen een uitnodiging ontvangen voor de Landelijke Finale te Ermelo in de week van 12 tot en met 17 Augustus.

De beste jonge dressuurpaarden presenteren zich in de PAVO-cup en proberen zich te plaatsen voor de Nationale Finale. Ook de jonge springpaarden springen in de VION-competitie en gaan voor een afvaardiging naar het Nationaal kampioenschap.

Traditiegetrouw komen er bijzonder goede sportpaarden uit Drentse foklijnen. Tot op de dag van vandaag worden deze stammen ingezet en ook op de Centrale keuring is te zien hoe er door de Drentse fokkers gecombineerd is en wat de resultaten zijn.

Naast de selectie van de paarden is er ook de verkiezing van ‘De Fokker van het Jaar’. Deze eretitel wordt gegeven aan een Drentse fokker die heeft laten zien over visie, doorzettingsvermogen en succes te beschikken. Er zijn meerdere gegadigden, dus dat blijft spannend. Naast de keuring en de diverse sportieve elementen is er ook een groot strodorp waarin eenieder alles op het gebied van paardensport en landleven kan vinden.

Deel dit bericht