Jelmer Hoekstra en Doron Kuipers naar gedeelde winst in Six Bar op Outdoor Gelderland

Share
  • 2 juli 2016 12:00

door: Wendy Scholten, 2 juli 2016 12:00

ARNHEM | STEGEN.NET

Drie topruiters deelden vrijdag bij Outdoor Gelderland de overwinning in de spannende Six Bar. Jelmer Hoekstra en Doron Kuipers moesten de zege delen met de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar.

Maar liefst drie paarden sprongen in de vijfde omloop over de maximale hoogte van 2.05m!
Doron Kuipers en Baileys (v. Vincenzo) wonnen eind mei de Six Bar in Wierden, Jelmer Hoekstra won dit hoogtespringen vorige week nog op CHIO Rotterdam over 2.05m waarbij Kuipers op 2.00m strandde. Kortom, ze waren aan elkaar gewaagd. Heel lichtjes beroerde Aken Utopia (v. Berlin) aan het eind een balk, maar deze bleef liggen.

Leuk spelletje
,,Het is een leuk spelletje met drie goede winnaars”, lacht Jelmer Hoekstra na afloop. ,,Of ik nu een Six Bar specialist ben? Nou, ik denk dat ik er gewoon het juiste paard voor heb. Ik merk dat hij elke keer beter gaat springen, met heel veel lucht nog tussen de hindernissen. Hij doet het ontzettend makkelijk”, vertelt het RaboTalent dat op de Limburgse spring- en handelsstal van Leon Thijssen werkt. Zondagmiddag start hij Aken Utopia in de 1.55m Grote Prijs van de Provincie Gelderland en hoopt hij opnieuw op een topklassering.

De concurrentie is echter moordend op Outdoor Gelderland met al die topruiters aan de start. In de 1.50m Audi Zenna Prijs won de olympische amazone Reed Kessler uit de Verenigde Staten met Cos I Can (v. Olympic Lux) en vulden Michel Hendrix op Baileys (v. Indoctro) en Johnny Pals op Vignet (v. Heartbreaker) de topdrie aan. Jelmer Hoekstra werd hier vijfde met Quinoa des Riollets (v. Calvaro). In de CCV Prijs op 1.40m niveau was er een Twentse zege door Remco Been met Songe Bleu des Vatys (v. Mr. Blue).

Jeugdamazone Amber Fijen op California Blue (v. Chacco Blue) wist in de 1.30m Anemone Horse Trucks Prijs net iets sneller te finishen dan de Babberichse springruiter Bart Bles op El Divo (v. Lord Sandro). De dag werd net als gisteren geopend met een overwinning van Niels Brussen uit Elst op Formidable (v. Diarado) in de 1.20m Neptunus Prijs.

Clinic
Dressuurtrainster Coby van Baalen gaf vrijdagavond met enkele pararuiters een korte clinic namens DVB Foudation, wat een voorproefje op morgenavond gezien mag worden.

Op zaterdagavond om 19.00 uur gaat de GLOCK MidSummer Dressage Night van start met clinics, shows en een teamwedstrijd door de beste Nederlandse dressuurruiters. De tribunekaarten zijn uitverkocht, maar er zijn nog volop gratis staanplaatsen. Overdag zijn er diverse internationale springwedstrijden en is er voor kinderen een uitgebreid activiteitenprogramma.