archief
contact
+31 6 53239630

Staande ovatie voor dressuurkampioen Diederik van Silfhout

ERMELO – Diederik van Silfhout is de nieuwe Nederlands kampioen dressuur. Hij kreeg na een prachtige kür een staande ovatie van het publiek en ook nog eens een ticket naar Rio. ,,Arlando was nog nooit zo goed in de ring!”, aldus de kampioen.
Het podium van het NK-dressuur 2016, met op de hoogste trede Diederik van Silfhout.
Het podium van het NK-dressuur 2016, met op de hoogste trede Diederik van Silfhout. FOTO: INGEBORG VERMEER

ERMELO | STEGEN.NET

De nieuwe Nederlands kampioen dressuur Diederik van Silfhout kreeg zondag een staande ovatie van het publiek. En terecht. Van Silfhout reed met zijn Arlando N.O.P. (v. Paddox) de kür van zijn leven, beloond met 84,825%, een totaalscore van 163,185% en een gouden medaille. ,,Hoewel het zonde is van de 2-ers, heb ik Arlando nog nooit zo goed gehad in de ring!”, vertelt de kersverse Nederlands kampioen.
Het podium van het NK-dressuur 2016, met op de hoogste trede Diederik van Silfhout.
Het podium van het NK-dressuur 2016, met op de hoogste trede Diederik van Silfhout.
FOTO: INGEBORG VERMEER

Het verschil met nummer twee was groot: maar liefst 4 punten in de kür en 3 punten in totaal reed hij los van Hans Peter Minderhout. Minderhout behaalde met Glock’s Johnson TN N.O.P. (v. Jazz) een score van 80,850% in de finale en 160,190% in totaal en won daarmee het zilver. Minderhout: ,,De kür was iets aangepast voor dit kampioenschap. Allebei de series waren helaas mislukt, maar verder ben ik heel tevreden over de kür en de muziek.”.

De bronzen medaille was voor Adelinde Cornelissen met haar 19-jarige Jerich Parzival (v. Jazz). Ook voor dit duo een staande ovatie na afloop van de kür. Ze reed 81,425% en een totaal van 158,305% ,,Het voelde goed. Parzival verdient het, hij flikt het gewoon weer!”, aldus een trotse Adelinde.

Gal niet gestart
De grote afwezige tijdens de finale was Edward Gal met Glock’s Voice (v . De Niro). Vrijdag behaalde de combinatie de eerste plaats in de Grand Prix met 79.500% en dat ze op de slotdag niet zouden starten, kwam dan ook erg onverwacht. Gal legt uit: ,,Voice had al goed gelopen en dat willen we graag zo houden. Hij is geblesseerd geweest en we willen er echt voor kunnen gaan in Rio. Het NK is voor ons ondergeschikt aan de Olympische Spelen.”

Olympisch team
De drie medaillewinnaars vormen samen met Edward Gal het Olympisch team voor Nederland. Madeleine Witte-Veen staat met haar Cennin (v. Vivaldi) reserve en gaat alleen mee naar Rio als een andere combinatie naar verwachting in Rio niet aan de start zal komen. De jonge hengst reist dus in principe niet mee.

NK-dressuur staande ovatie
De hoofdrolspelers op het NK-dressuur krijgen een staande ovatie.
FOTO: INGEBORG VERMEER

Volgens Bondscoach Johan Rockx was dit kampioenschap een belangrijke tussenstop. ,,Het is nu een kwestie van conditie opbouwen richting Rio”, aldus Rockx.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel