archief
contact
+31 6 53239630

JIM: Diederik van Silfhout wint Grand Prix met Arlando N.O.P.

MAASTRICHT – Diederik van Silfhout won vrijdagmorgen bij Jumping Indoor Maastricht de Grand Prix dressuur. De regerend Nederlands kampioen wist met Arlando N.O.P. de meeste indruk te maken. Hans Peter Minderhoud eindigde als tweede.
JIM Diederik van Silfhout

Maastricht | STEGEN.NET | JIM

Diederik van Silfhout won vrijdagmorgen bij Jumping Indoor Maastricht de Grand Prix dressuur. De regerend Nederlands kampioen wist met Arlando N.O.P. de meeste indruk te maken.

De scores van de eerste drie geplaatste combinaties lagen heel dicht bij elkaar, maar het was Van Silfhout die met zijn Olympiade paard Arlando N.O.P. het hoogste percentage scoorde. De 28-jarige Diederik, die dit jaar zijn Olympische debut maakte in Rio de Janeiro, kreeg 75.840% toebedeeld van de juryleden. Het was voor de combinatie het eerste publieke optreden na de Olympische spelen.

Met een verschil van 0.300% eindigden de Wereldbeker winnaars van 2016, Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt, op de tweede plaats. Minderhoud en zijn 15-jarige hengst behaalden een score van 75.540%.

De Duitse dressuurkoningin Isabell Werth nam de derde plaats voor haar rekening met 75.520%, slechts 0.020% minder dan Hans Peter Minderhoud. Haar paard Don Johnson FRH maakte na een lange pauze zijn rentree in de wedstrijdring in Maastricht.

Total
2
Shares
gerelateerde berichten
Total
2
Share