Paard&Koets investeert in menners met een beperking

Paard&Koets investeert in menners met een beperking

6 augustus 2016 18:55 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

Hooge Mierde | STEGEN.NET

Het mensportevenement Paard&Koets is vanaf 2016 partner van Sportfonds ParaPaard. De organisatie van Paard&Koets vindt het belangrijk om goede doelen te ondersteunen. ,,We hopen hiermee mennen voor mensen met een beperking toegankelijker te maken”, onderbouwt organisator Gijs Bartels zijn keuze voor het fonds dat paardrijden mogelijk maakt voor mensen met een handicap.

Sportfonds Parapaard is zichtbaar aanwezig tijdens Paard&Koets dat het eerste weekend van november in Ermelo wordt gehouden. Paramenner en ParaPaard-ambassadeur Jacques Poppen verzorgt op vrijdag 4 en zaterdag 5 november een clinic over paramennen tijdens Paard&Koets. Hij liep in 1995 een dwarslaesie op na een auto-ongeluk. Na een lange zoektocht naar een nieuwe sport nam hij 2004 voor het eerst plaats op de bok. Hij was direct verkocht. Binnen een jaar werd hij opgenomen in het Nederlandse Team en 2014 werd hij wereldkampioen.

Organisator Gijs Bartels: ,,Nadat we in 2014 de organisatie van Paard&Koets hebben overgenomen, is Jacques Poppen één van de vaste namen in ons demonstratieprogramma. Zijn verhaal is zowel inspirerend als ontroerend. Om die redenen zijn we een samenwerking aangegaan met Sportfonds ParaPaard.” Alle vrijwilligers van ParaPaard zijn dan ook uitgenodigd een bezoek te brengen aan het evenement.

Paardrijden voor iedereen
Sportfonds ParaPaard is blij met de bijzondere samenwerking. ParaPaard werft financiële middelen en biedt zowel materiële als immateriële steun aan organisaties en verenigingen die zich bezighouden met aangepaste paardensportactiviteiten. Zo wil ParaPaard invulling geven aan de ambitie om paardensport voor alle mensen met een handicap toegankelijker te maken en te houden. ,,De bezoekers van Paard&Koets komen we op andere evenementen niet tegen. We kijken er naar uit om ook de menners te informeren over onze activiteiten”, legt Mierelle Wiegmans van Sportfonds Parapaard uit. ,,Door deze samenwerking bereiken we nog meer mensen en wordt paardrijden en mennen mogelijk voor iedereen!”

Over Paard&Koets
Paard&Koets is op 4, 5 en 6 november op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Paramenner Jacques Poppen is paramenner en ambassadeur van ParaPaard. Hij verzorgt op vrijdag 4 en zaterdag 5 november een clinic over paramennen tijdens Paard & Koets.