Francisca den Elzen vooraan bij paramennen Kronenberg

Share
  • 22 april 2019 10:49

door: KNHS, 22 april 2019 10:49

🔴 Kronenberg
Tijdens een zonovergoten weekend op de terreinen van Grandorse in Kronenberg was paramenner Francisca den Elzen uit Drouwenerveen opnieuw de sterkste in de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy. Jacques Poppen (Froombosch) eindigde op de tweede plaats.

Francisca den Elzen
Francisca den Elzen en haar pony Lars (archieffoto).
📸 Steven Stegen

De regerend wereldkampioene Grade 2 Den Elzen kwam voor het eerst sinds het behalen van haar tweede wereldtitel in Kronenberg weer aan de start op het WK-terrein en voelde zich met Albrechts Hoeve’s Lars als een vis in het water.

De paramenners maakten deel uit van de populaire internationale menwedstrijd voor enkel-, twee-en vierspan paarden die afgelopen weekend gelijktijdig met de mensportbeurs Paard&Koets werd gehouden. Door het grote aantal deelnemers stond voor de paramenners en de vierspanrijders de marathon als laatste onderdeel op het programma.

Den Elzen won de dressuur, waarin regerend wereldkampioen Grade 1 Jacques Poppen tweede werd. In de vaardigheid tikten beide menners een balletje van de kegels, zodat Den Elzen als aanvoerder van het klassement de marathon in ging.

Op de hielen

Jacques Poppen zat haar op de hielen, maar Den Elzen wist hem in vier van de zes hindernissen knap voor te blijven en schreef ook dit onderdeel op haar naam. Poppen eindigde op de tweede plaats, voor Aad van Marwijk die in Kronenberg zijn seizoen startte met DĂ©jĂ  vu.

De volgende wedstrijd om de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy wordt verreden in Beekbergen van 26 tot en met 30 juni.

Saskia Siebers wist de enkelspanrubriek te winnen, bij de tweespannen ging de winst naar de Hongaarse Martin Hölle en bij de vierspannen betrad Boyd Exell de hoogste trede.

Sfeerbeeld van de druk bezochte marathon in Kronenberg.
📸 Paard & Koets

Op zaterdagmiddag werd de jeugdmarathon verreden. De rubriek tweespan pony werd gewonnen door Jelle Leliveld. Larissa Reints schreef de rubriek enkelspan pony (16 t/m 18 jaar) op haar naam en bij de rubriek enkelspan pony (13 t/m 15 jaar) stond Larissa Jansma vooraan.

Op zondagochtend namen diverse stamboeken het tegen elkaar op in de ‘Strijd der Rassen’. Met haar opvallende span Shetlanders was Suzanne Roman de snelste. Bij de Authentieke Koetsenrit werd Yvonne Schalkers-Kitzen Overall Winnaar, met een beeldschone dos à dos met een tweespan bonte KWPN’ers.

🔴 Stegen.net | Knhs | Paard & Koets