Home » Geslaagde rentree Diederik van Silfhout en Expression N.O.P.
dressuur

Geslaagde rentree Diederik van Silfhout en Expression N.O.P.

🔴 Zuidbroek
De KWPN-hengst Expression N.O.P. maakte zaterdag bij Indoor Groningen een succesvolle rentree in de wedstrijdbaan. Onder Diederik van Silfhout won hij overtuigend de Grand Prix met 72,971%. In de kür kwam de combinatie niet meer in actie.

Na Rotterdam afgelopen juli was Expression (Vivaldi x Vincent) niet meer op wedstrijd geweest. De hengst raakte geblesseerd bij het dekken op een fantoom.

Diederik van Silfhout Expression
Diederik van Silfhout en Expression N.O.P. tijdens hun rentree bij Indoor Groningen.
📸 Steven Stegen

Maar in Zuidbroek kwam Expression na een verplichte pauze weer sterk voor de dag en won hij de zware tour met een score van 72,971%. Christa Larmoyeur stuurde haar oogappel Super Horse Aston Martin NL naar een mooie tweede plaats (waarover later meer).

Volgens Alex van Silfhout heeft zijn zoon Diederik bewust voor Indoor Groningen gekozen om Expression voor het eerst na zijn blessuree weer uit te brengen. ,,Je kunt wel naar een gewone manegewedstrijd gaan, maar we kennen het hier, we weten dat de bodem goed is er dat er veel is te zien.” Expression is al weer een tijdje onder het zadel. De laatste anderhalve maand wordt hij weer volop getraind.

De KWPN-hengst begon licht onwennig aan zijn proef, maar raakte steeds beter bij de les, met een mooie piaffe en passage en goed gelukte changementen, zowel om de pas als de eners. Expression doet z’n naam eer aan en straalt kracht en expressie uit.

🔴 Stegen.net

over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net