Home » Christa Larmoyeur zo blij als ‘Penny-meisje’ na zege met Aston Martin
Christa Larmoyeur Aston Martin Indoor Groningen
dressuur

Christa Larmoyeur zo blij als ‘Penny-meisje’ na zege met Aston Martin

🔴 Zuidbroek
Christa Larmoyeur kon zaterdag bij Indoor Groningen haar geluk niet op. De amazone uit Winschoten won met haar oogappel Superhorse Aston Martin NL de Grand Prix kür op muziek. Ze zette Marc-Peter Spahn met de Friese hengst Elias 494 op flinke achterstand.

Larmoyeur werd ‘s middags in de Grand Prix nog tweede achter Diederik van Silfhout, die met de KWPN-hengst Expression een geslaagde rentree maakte. Van Silfhout startte niet meer in de kür. Christa Larmoyeur won de vrije proef op muziek met een prachtige score van 71,833%.

Christa Larmoyeur Aston Martin Indoor Groningen
Christa Larmoyeur en Superhorse Aston Martin NL tijdens Indoor Groningen.
📸 Steven Stegen

Superhorse Aston Martin NL, zoals de nu 13-jarige ruin officieel heet, is de oogappel van Larmoyeur. De vosruin lijkt wel een kat met negen levens. Een ernstige peesblessure, het moeten missen van zijn linker oog, het heeft de vosruin er niet onder gekregen. En heeft de band tussen paard en amazone alleen maar sterker gemaakt.

,,Dat we hier nu zijn en ook nog zo mee kunnen doen, dat is echt fantastisch!”, zei Christa Larmoyeur na haar successen in de Eurohal in Zuidbroek. ,,Meedoen is voor ons nu belangrijker dan winnen, maar hij bewijst opnieuw dat hij nog altijd meetelt. Ja, ik klink nu misschien als een Penny-meisje, maar dit is echt zoals ik het voel.”

Marc-Peter Spahn met de Friese hengst Elias 494.
📸 Steven Stegen

Marc-Peter Spahn uit Niebert eindigde met 69,208% als tweede in de kür met Elias 494. De Friese hengst overtuigt met zijn zuivere piaffe en passage en Spahn stelt Elias heel netjes en precies voor.

Kim Jacobi met Horses2Fly Après Minuit.
📸 Steven Stegen

De derde plaats was voor Kim Jacobi uit het Friese Katlijk en Horses2fly Après Minuit, een naam waar de omroeper het ’s middags maar wat moeilijk mee had. Jacobi plaatste zich maar net voor de kür, onder andere omdat Van Silfhout niet meer startte en ze nam daarmee mooi revanche, want in de Grand Prix kreeg ze met haar ‘Appie’ geen loon naar werken.

🔴 Stegen.net

over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net