Emmelie Scholtens overtuigt met Desperado in Compi├Ęgne

Emmelie Scholtens overtuigt met Desperado in Compi├Ęgne

19 mei 2019 23:14 Uit

Door KNHS
 
Leestijd: 2 minuten

🔴 Compi├Ęgne
Het Nederlandse dressuurteam is op de vierde plaats ge├źindigd in de Landenwedstrijd van CDIO5* Compi├Ęgne, achter Groot Brittanni├ź, Zweden en de Verenigde Staten. IJzersterk waren de verrichtingen van Emmelie Scholtens en de hengst Desperado. Ze werden met een persoonlijk record vierde in de Grand Prix en wonnen de k├╝r op muziek.

Emmelie Scholtens (archief)
📸 Roland Hitze

Met het oog op het NK Dressuur volgende week bracht bondscoach Alex van Silfhout niet zijn sterkste formatie aan start.

In de Landenwedstrijd dressuur tellen de plaatsingspunten voor het klassement. Met 1 en 4 punten was Emmelie Scholtens de beste combinatie voor TeamNL. Met haar goedgekeurde KWPN-hengst Desperado (v.Vivaldi) won ze met een voortreffelijk proef de K├╝r op Muziek.

Niet verwacht

Ze lieten Helen Langehanenberg en Dempsey achter zich. ,,Dat had ik echt niet verwacht. Zij zijn echt van wereldklasse en waren derde in de WereldbekerfinaleÔÇŁ, vertelt Scholtens vanuit Frankrijk. ,,Iedereen was heel positief over Desperado. Het is ook een paard waar mensen graag naar kijken en echt een geweldige hengst. Ik ben blij en trots. Een schat van een paard is het ook nog.ÔÇŁ

,,Ik ben bijna overdonderd door dit succes. Ik weet natuurlijk zelf dat Desperado een heel goed paard is en hij wordt steeds sterker en beter. Hij is zo compleet en heeft een hele mooie uitstraling. In de Grand Prix waren we vierde en hadden we nog een paar kleine foutjes. Als ik naar de protocollen kijk, dan zit er nog veel meer in.ÔÇŁ

Scholtens vervolgt: ,,Ik reed de k├╝r op de muziek van mijn andere hengst Apache en dat pakte heel goed uit. Ik ken die proef ook goed. Het ging nog beter dan in de Grand Prix. Apache en Desperado zijn twee heel verschillende paarden in en om de ring. Desperado is heel cool met alles er om heen, maar in de ring gaat de turbo er op. Ik ben zo blij met beide hengsten.”

Twee dagen rust

Volgende week hoort Emmelie Scholtens dan ook tot de favorieten op het NK Dressuur in Ermelo. ,,Desperado krijgt nu twee dagen wat rust en dan is hij denk ik klaar voor het NK.ÔÇŁ Patrick van der Meer (Naaldwijk) en Zippo reden in de k├╝r van de Nations Cup naar de zevende plaats. Tommie Visser-van Puijenbroek en Dani├źlle Heijkoop maakten het Nederlands team compleet.

🔴 Stegen.net | Knhs

Uitslag Grand Prix k├╝r op muziek Compi├Ęgne 2019
1. Emmelie Scholtens (Gorinchem), Desperado,81,585%
2. Helen Langehanenberg (Dui), Dempsey FRH, 80,775%
3. Shelly Francis (USA) Danilo, 79,610%

Deel dit bericht