Emmelie Scholtens overtuigt met Desperado in Compiègne

Share
  • 19 mei 2019 23:14

door: KNHS, 19 mei 2019 23:14

🔴 Compiègne
Het Nederlandse dressuurteam is op de vierde plaats geëindigd in de Landenwedstrijd van CDIO5* Compiègne, achter Groot Brittannië, Zweden en de Verenigde Staten. IJzersterk waren de verrichtingen van Emmelie Scholtens en de hengst Desperado. Ze werden met een persoonlijk record vierde in de Grand Prix en wonnen de kür op muziek.

Emmelie Scholtens (archief)
📸 Roland Hitze

Met het oog op het NK Dressuur volgende week bracht bondscoach Alex van Silfhout niet zijn sterkste formatie aan start.

In de Landenwedstrijd dressuur tellen de plaatsingspunten voor het klassement. Met 1 en 4 punten was Emmelie Scholtens de beste combinatie voor TeamNL. Met haar goedgekeurde KWPN-hengst Desperado (v.Vivaldi) won ze met een voortreffelijk proef de Kür op Muziek.

Niet verwacht

Ze lieten Helen Langehanenberg en Dempsey achter zich. ,,Dat had ik echt niet verwacht. Zij zijn echt van wereldklasse en waren derde in de Wereldbekerfinale”, vertelt Scholtens vanuit Frankrijk. ,,Iedereen was heel positief over Desperado. Het is ook een paard waar mensen graag naar kijken en echt een geweldige hengst. Ik ben blij en trots. Een schat van een paard is het ook nog.”

,,Ik ben bijna overdonderd door dit succes. Ik weet natuurlijk zelf dat Desperado een heel goed paard is en hij wordt steeds sterker en beter. Hij is zo compleet en heeft een hele mooie uitstraling. In de Grand Prix waren we vierde en hadden we nog een paar kleine foutjes. Als ik naar de protocollen kijk, dan zit er nog veel meer in.”

Scholtens vervolgt: ,,Ik reed de kür op de muziek van mijn andere hengst Apache en dat pakte heel goed uit. Ik ken die proef ook goed. Het ging nog beter dan in de Grand Prix. Apache en Desperado zijn twee heel verschillende paarden in en om de ring. Desperado is heel cool met alles er om heen, maar in de ring gaat de turbo er op. Ik ben zo blij met beide hengsten.”

Twee dagen rust

Volgende week hoort Emmelie Scholtens dan ook tot de favorieten op het NK Dressuur in Ermelo. ,,Desperado krijgt nu twee dagen wat rust en dan is hij denk ik klaar voor het NK.” Patrick van der Meer (Naaldwijk) en Zippo reden in de kür van de Nations Cup naar de zevende plaats. Tommie Visser-van Puijenbroek en Daniëlle Heijkoop maakten het Nederlands team compleet.

🔴 Stegen.net | Knhs


Uitslag Grand Prix kür op muziek Compiègne 2019
1. Emmelie Scholtens (Gorinchem), Desperado,81,585%
2. Helen Langehanenberg (Dui), Dempsey FRH, 80,775%
3. Shelly Francis (USA) Danilo, 79,610%