Emmelie Scholtens wint wereldbeker Mechelen met persoonlijk record

Emmelie Scholtens wint wereldbeker Mechelen met persoonlijk record

29 december 2019 18:45 Uit

Door KNHS
 
Leestijd: 2 minuten

📌 Mechelen
📝 STEGEN.NET | KNHS

Emmelie Scholtens heeft zondagmiddag met haar elfjarige hengst Desperado N.O.P. de FEI wereldbekerwedstrijd dressuur van Mechelen gewonnen. Net als op zaterdag in de gewonnen Grand Prix (76.478%) reed ze in de kür op muziek een persoonlijk record van 85,075%.

Emmelie Scholtens leverde in de Nekkerhal in Mechelen topprestaties met de fraaie zwarte KWPN-dekhengst Desperado N.O.P. Ze wonnen met ruime afstand op de concurrentie de kür op muziek FEI World Cup met een persoonlijk record van 85,075 procent. De vlekkeloze proef kende vele hoogtepunten waaronder 10-en van de juryleden voor de uitgestrekte stap die in de proef werd getoond.

Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. bij de wereldbeker in Mechelen.
📸 FEI | Dirk Caremans

,,Ik heb echt het wauw-gevoel”, was de eerste reactie van Emmelie Scholtens. ,,Dit is mijn nieuwe persoonlijk record, dus ik ben echt heel blij. Gisteren in de Grand Prix mocht de galop wat beter, dus daar heb ik me echt op gefocust vandaag.”

Met de overwinning in Mechelen verdiende Emmelie Scholtens 20 punten op weg naar de finale in Las Vegas. Gevoegd bij de 13 punten van Lyon komt de tussenstand op 33 punten en daarmee staat Scholtens dertiende plaats. Maria Caetano eindigde in Mechelen als tweede met Coroado.

Thamar Zweistra (Schore) is bezig aan een goed wereldbekerseizoen met meerdere top 10 klasseringen. Dankzij de achtste plaats in Mechelen met de hengst Hexagon’s Double Dutch staat Zweistra nu op de achtste plaats in de tussenstand van de wereldbeker. Hans Peter Minderhoud, die in Mechelen niet aan de start kwam, is op de vierde plaats in de tussenstand de beste Nederlander.

Er zijn staan komende maanden nog vier wereldbekerwedstrijden op de kalender, waaronder Amsterdam en Den Bosch. De wereldbekerfinale is volgend jaar van 15 tot en met 19 april in Las Vegas.


Deel dit bericht