archief
contact
+31 6 53239630

Emmelie Scholtens wint wereld­be­ker Mechelen met persoon­lijk record

📌 MECHELEN — Met een persoon­lijk record heeft Emmelie Scholtens de wereld­be­ker dres­suur in Mechelen gewon­nen. Ze scoor­de met Desperado N.O.P. 85,075%.

📌 Mechelen
📝 STEGEN.NET | KNHS 

Emmelie Scholtens heeft zondag­mid­dag met haar elfja­ri­ge hengst Desperado N.O.P. de FEI wereld­be­ker­wed­strijd dres­suur van Mechelen gewon­nen. Net als op zater­dag in de gewon­nen Grand Prix (76.478%) reed ze in de kür op muziek een persoon­lijk record van 85,075%.

Emmelie Scholtens lever­de in de Nekkerhal in Mechelen toppres­ta­ties met de fraaie zwar­te KWPN-dekhengst Desperado N.O.P. Ze wonnen met ruime afstand op de concur­ren­tie de kür op muziek FEI World Cup met een persoon­lijk record van 85,075 procent. De vlek­ke­lo­ze proef kende vele hoog­te­pun­ten waar­on­der 10-en van de jury­le­den voor de uitge­strek­te stap die in de proef werd getoond. 

Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. bij de wereld­be­ker in Mechelen.
📸 FEI | Dirk Caremans

„Ik heb echt het wauw-gevoel”, was de eerste reac­tie van Emmelie Scholtens. „Dit is mijn nieu­we persoon­lijk record, dus ik ben echt heel blij. Gisteren in de Grand Prix mocht de galop wat beter, dus daar heb ik me echt op gefo­cust vandaag.”

Met de over­win­ning in Mechelen verdien­de Emmelie Scholtens 20 punten op weg naar de fina­le in Las Vegas. Gevoegd bij de 13 punten van Lyon komt de tussen­stand op 33 punten en daar­mee staat Scholtens dertien­de plaats. Maria Caetano eindig­de in Mechelen als twee­de met Coroado.

Thamar Zweistra (Schore) is bezig aan een goed wereld­be­ker­sei­zoen met meer­de­re top 10 klas­se­rin­gen. Dankzij de acht­ste plaats in Mechelen met de hengst Hexagon’s Double Dutch staat Zweistra nu op de acht­ste plaats in de tussen­stand van de wereld­be­ker. Hans Peter Minderhoud, die in Mechelen niet aan de start kwam, is op de vier­de plaats in de tussen­stand de beste Nederlander. 

Er zijn staan komen­de maan­den nog vier wereld­be­ker­wed­strij­den op de kalen­der, waar­on­der Amsterdam en Den Bosch. De wereld­be­ker­fi­na­le is volgend jaar van 15 tot en met 19 april in Las Vegas. 


gerelateerde berichten
Total
16
Share