Nederlandse Children pakken historisch goud in landenwedstrijd EK De Wolden

Nederlandse Children pakken historisch goud in landenwedstrijd EK De Wolden

12 juli 2019 09:12 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

🔴 Veeningen
Er was een barrage voor nodig, maar daarna was het zeker: de Nederlandse Children pakten donderdag de gouden plak in de landenwedstrijd op het EK in Veeningen. Een primeur, nooit eerder stonden de Children op de hoogste plaats op het ereschavot bij een EK.

EK Children
Het podium bij de landenwedstrijd Children, met goud voor Oranje.
📸 Spoolder.net | Digishots

De Nederlandse bondscoach Edwin Hoogenraat was in zijn nopjes met de verrichtingen van zijn pupillen. ,,Hier en daar valt wel eens een balk, maar ik weet en zie dat deze jonge ruiters allemaal met paardrijden bezig zijn. Het zijn stuk voor stuk goede ruiters”, gaf Hoogenraat de complimenten aan zijn team. ,,Dit is ongelooflijk mooi!”

Er moest een barrage tegen het Duitse team aan te pas komen om te bepalen wie goud en zilver won. Nadat Emma Bocken (Dagma), Jorinde Dolfijn (Providence) en Finn Boerekamp (Gradini) al twee foutloze manches hadden gereden, herhaalden ze dit in de barrage nogmaals en daarmee bleven ze ruim buiten bereik van de Duitse ruiters. Ook vierde teamlid Thijmen Vos met Theo 149 reed sterk rond, maar kreeg wel één springfout in de barrage. 

Finn Boerekamp met Gradini.
📸 Spoolder.net | Digishots

Jorinde Dolfijn is nog niet zo lang een combinatie met de merrie Providence die in de vier parcoursen van het EK nog geen balk heeft aangeraakt. ,,Ik had nog nooit een barrage met Providence gereden. Ik wist eigenlijk niet hoe kort ik met haar kon wenden. Het voelde wel heel fijn. Het pakte heel goed uit”, aldus de amazone uit Buitenpost.

Net als Emma en Finn is Jorinde met nul strafpunten geplaatst voor de finale op zaterdag. Wat is het plan? ,,Gewoon weer lekker rijden. Ik zie wel hoe het gaat. Net als vandaag eigenlijk.”

De Duitse ploeg, met Tiara Bleicher, Tessa Leni Thillmann, Romy Rosalie Tietje en Mikka Roth, hadden de pech dat hun derde rijder, Romy Rosalie Tietje, in haar rit twee balken afwierp en daarmee was het voor het team voorbij. De vierde ruiter hoefde niet meer te starten, want Nederland was op dat moment al onbereikbaar geworden.

De Engelse ploeg met Tabitha Kyle, Amelie Gachaud, Cloe Lemieux en Aimee Jane Jones kwam niet in aanmerking voor de barrage en en pakte brons.

🔴 Stegen.net | Knhs