Home » Best groom award FEI voor Madeleine Broek
nieuws

Best groom award FEI voor Madeleine Broek

📌 Moskou
📝 STEGEN.NET | KNHS

Madeleine Broek, de groom van springruiter Marc Houtzager, ontving in Moskou de Cavalor FEI Best Groom Award. Dat gebeurde bij het afsluitende gala van de jaarvergadering van de internationale paardensportbond FEI. 

Groom Madeleine Broek.
📸 Facebook | Stoeterij Sterrehof

De internationale titel is een mooie onderscheiding voor Broek’s jarenlange zorg voor de springpaarden van Stal Houtzager-Kayser. ,,Madeleine is een keiharde werker. De paarden zijn gewoon haar kinderen en zo behandelt ze ze ook”, vertelt haar werkgever Marc Houtzager.

‘Voor die belangrijke persoon die achter de schermen werkt en ervoor zorgt dat de paarden die zij verzorgt de best mogelijke zorg krijgen.’ Is het statement van de wereldpaardensportbond waarom ze een award uitlooft de ‘groom van het jaar’. De FEI nomineerde er vier. 

Daarvan ontving Madeleine de meeste stemmen van het online stemmende publiek en de vakjury. In Moskou volgde dinsdag de huldiging. Lang heeft Madeleine niet om na te genieten. Ze vliegt vanuit Moskou naar Praag waar ze de paarden van Marc Houtzager de komende dagen verzorgt tijdens de finale van de Global Champions League. 


Voor de gelegenheid heeft Madeleine Broek voor het eerst van haar leven een jurk aan. Stralend heeft ze de FEI Award in ontvangst genomen tijdens het gala. ,,De award voelt als een enorme waardering voor mijn werk. Ik krijg heel veel terug van de paarden en geniet daarvan,” vertelt Madeleine. Ook over de samenwerking met ruiter Marc Houtzager niet dan lof. ,,De communicatie met Marc loopt vaak vanzelfsprekend en zonder woorden.”

Madeleine is de afgelopen jaren voorafgegaan door de grooms van Olympisch kampioenen McLain Ward, Charlotte Dujardin, Nick Skelton en de voormalig wereldbekerwinnaar Stephen Peters.

Madeleine is al zeventien jaar in dienst bij Stal Houtzager-Kayser in Rouveen. Ze verzorgde de paarden van Marc op alle internationale kampioenschappen waar de huidige nummer 30 van de FEI wereldranglijst aan deel nam. “

Madeleine Broek hoorde in september dat ze door de FEI was genomineerd voor de Cavalor FEI Best Groom Award. “Mijn collega Lotte, die op de kinderen van Marc past, zei dat ik even in mijn mail moest kijken. Het bleek dat zij mij had voor gedragen. Ik was echt heel erg verrast, super leuk.”


Deel dit met je vrienden