Vontango van Madeleine Witte overleden

Share
  • 11 april 2012 10:04

door: redactie, 11 april 2012 10:04

SCHIJNDEL
Madeleine Witte-Vrees heeft afscheid moeten nemen van haar droompaard Vontango (v. Contango). Dat meldt sponsor MacRider op Facebook. Vontango is overleden aan de gevolgen van koliek.

Madeleine Witte en Macrider Vontango vorige maand bij het KNHS-kampioenschap. ©knhs.nl

De talentvolle Vontango is overleden, dit tot grote ontzetting van vele fans, die massaal steun betuigen aan de familie Witte. De dood van Vontango kon niet op een beroerder moment komen, want Madeleine Witte was met Vontango net opgenomen in het Olympisch kader. Dat had alles te maken met het behalen van de KNHS titel vorige maand in de zware tour.

Madeleine Witte is door het slechte nieuws totaal uit het veld geslagen. Ze zegt niet eerder zo veel van een paard te hebben gehouden. ,,Gisteravond om acht uur begon Vontango te trillen op zijn benen”, vertelde Madeleine Witte aan het Brabants Dagblad. ,,We zijn meteen naar de dierenarts gegaan. Vanochtend vroeg belde die met de boodschap dat het niet goed was en dat er acuut geopereerd moest worden. Er zat een zweer in de dunne darm, er was niets meer aan te doen. We hebben hem laten inslapen.”

Madeleine Witte en Vontango, die tien jaar oud is geworden, bouwden gezamenlijk hun carrière heel geleidelijk aan op. Zo werden ze drie maal achtereen KNHS kampioen in de Lichte Tour en vier weken geleden zegevierde ze in de Zware Tour. Die laatste prestatie, mede omdat deze combinatie ook al twee A-kader scores had gerealiseerd, was voor bondscoach Sjef Jansen aanleiding om Madeleine Witte-Vrees op te nemen in het Olympisch kader. Afgelopen week nam ze nog deel aan de internationale dressuurwedstrijden in het Engelse Addington. Zij eindigde daar met een A-kader score als vierde in de Grand Prix.

Vontango was een ruin die in 2002 werd geboren met als vader Contango, uit de merrie Oronia die Jazz als vader heeft. Als veulen vielen reeds zijn kwaliteiten op, want op de Nationale Merrie Keuring van het KWPN eindigde hij als derde. Op drie-jarige leeftijd nam Vontango deel aan de VSN finale en eindigde daarin als vijfde. In de PAVO Cup eindigde hij als vierjarige op de zevende plaats in de finale en als vijfjarige werd Vontango in de finale van deze competitie derde. Vontango werd gefokt door J.A. van Boven uit St. Michielsgestel, die nog steeds mede-eigenaar was.
[Stegen.net]