Wie wordt hippisch instructeur/docent van 2020?

Wie wordt hippisch instructeur/docent van 2020?

14 juli 2020 09:04 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

📌 Hooge Mierde
📝 STEGEN.NET | HIP

Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) organiseert dit jaar voor de tweede keer de verkiezing van de Hippische Instructeur / docent van het Jaar. Vorig jaar werd toen Hester Bransen met haar bedrijf ‘Ruitergevoel’ als winnaar gekozen.

Hippische docenten en instructeurs staan aan de basis van goed en verantwoord paardrijden. Stichting HIP vindt dat het vakmanschap in deze tak van sport beloond mag worden. De winnares van 2019 inspireert andere instructeurs en docenten om zicht voortdurend te blijven bekwamen en ontwikkelen, waar veel ruiters en amazones de vruchten van plukken. Dit verdiende een podium en een prijs.

Hester Bransen was in 2019 de eerste hippisch instructeur/docent van het jaar.

Elke hippische instructeur, trainer of docent die gecertificeerd is van een, door de overheid erkende, MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN erkende opleiding kan tot en met 15 augustus zich inschrijven of voorgedragen worden.

Meer informatie over de voorwaarden en criteria, alsook het inschrijfformulier zijn terug te vinden onder HIP AWARDS op de website: www.stichting-hip.nl. In 2019 droegen verschillende opleidingen en vele paardensport verenigingen en maneges hun favoriete instructeur/docent voor als kandidaat.

Bij de beoordeling van de kandidaten houdt de jury rekening met de omstandigheden in de diverse deelsectoren van de paardensector. De jury bestaat uit: Johan Folmer – Teamleider Onderwijszaken Aeres MBO, Gonneke Leereveld – Directeur ManageMind Group en Equine Support, Patrick van der Meer – Olympische dressuurruiter en trainer.

De winnaar ontvangt de ‘HIP Award’, alsmede een bedrag ad € 1.000, dat in overleg met Stichting HIP kan worden besteed aan een vervolg opleiding, stage of andere activiteit die ten goede komt aan de kennisverbreding of persoonlijke ontwikkeling van de winnende docent/instructeur.