Krijgt Saskia Meinema dankzij crowdfunding een nieuw paard?

Krijgt Saskia Meinema dankzij crowdfunding een nieuw paard?

9 november 2020 21:04 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

🐴 Driezum
📝 paardensportnoord | LC

Via crowdfunding hoopt Saskia Meinema een nieuw paard te kunnen kopen om para-dressuur mee te kunnen rijden. De amazone uit Driezum verloor in september haar Friese paard Karsten van de Oostwal, die op het NK in Ermelo is gestorven.

Karsten is een natuurlijke dood gestorven, zo blijkt uit het onderzoek dat de dag na de fatale gebeurtenis door de Gezondheidsdienst voor Dieren is uitgevoerd. Het drama is er niet minder om.

Saskia Meinema, hier op Brocht Duet, zoekt een nieuw paard.
📸 Ingrid Truijens

Meinema koestert nu de vlechten van Karstens manen. Ze knipte ze af, vlak voor hij met de paardenambulance werd weggevoerd. Een dierbare herinnering aan een bijzondere tijd, zo stelt ze in een interview met de Leeuwarder Courant.

Meinema zegt veel steunbetuigingen te hebben gehad na het plotselinge overlijden van Karsten van de Oostwal. Ze is vastbesloten om haar droom na te jagen en de top te bereiken in de para-dressuur. Maar daar is wel een nieuw paard voor nodig. Op internet is nu een crowdfunding opgezet om Meinema daarbij te steunen. Het doel is om €35.000 binnen te halen. De teller staat nu op bijna €6.000.

Deel dit bericht