Abdel Saïd verrassende winnaar op CSI Valkenswaard

  • 18 juli 2021 19:40
door: redactie, 18 juli 2021 19:40

📌 Valkenswaard
📝 paardensportnoord | Persbericht
📸 Tops International Arena

Het CSI4* Valkenswaard kreeg met Abdel Saïd een verrassende winnaar. De Egyptenaar hield zich uitstekend staande in het sterke deelnemersveld en klopte Laura Kraut. Jack Ansems werd knap derde met Fliere Fluiter.

Een stralende Abdel Said legde in de Tops International Arena uit: ,,Ik ben zo blij met mijn merrie. Ze is een ongelooflijke vechter en van nature supersnel. Ik nam veel risico en ik wist dat het close zou worden, vooral met Laura Kraut achter me aan.”

Over de enorme grasarena zei Said: ,,Het is ongelooflijk, de eerste dag kwam ik aan en was er zoveel regen en de volgende dag was het alsof er niets gebeurd was. Het is gewoon ongelooflijk. Het team achter deze show is fantastisch en een enorme duim omhoog naar het hele evenement.”

Het was een perfecte afsluiting van het tweede zomerevenement in Valkenswaard en een goede voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio. Saïd reed de 11-jarige Arpege du Ru en reed met gemak naar de top van het klassement toen hij rondvloog in de uitgestrekte grasarena.

Laura Kraut uit de Verenigde Staten pakte met Confu de tweede plaats net naast de te kloppen tijd, terwijl de laatste podiumplaats naar de Nederlander Jack Ansems en Fliere Fluiter ging.

Het publiek in de prachtige Tops International Arena bleef gebiologeerd achter toen enkele van de grootste namen in de sport er op dramatische wijze niet in slaagden de eindstreep te halen. Eduardo Alvarez Aznar, Leopold van Asten, Frank Schuttert, Alberto Zorzi, Julien Epaillard en Marlon Módolo Zanotelli werden allemaal verrast door Uliano Vezzani’s moeilijke 1,55 m-parcours, waardoor ze niet doorgingen naar de barrage.