Knappe tweede plaats voor Sanne Thijssen in Valkenswaard

  • 22 augustus 2021 16:12
door: KNHS, 22 augustus 2021 16:12

📌 Valkenswaard
📝 KNHS | paardensportnoord

Amazone Sanne Thijssen liet met de tweede plaats in de vijfsterren Grand Prix van de Global Champions Tour in Valkenswaard zien in absolute topvorm te zijn. Met haar crack Con Quidam RB leek ze met een sensationele rit op de overwinning af te stevenen. Daniel Deusser liet zien waarom hij de nummer 1 van de wereldranglijst is en verwees Sanne naar de tweede plaats.

Acht combinaties plaatsten zich voor de barrage van de Grote Prijs van de Global Champions Tour op de thuisbasis van Jan Tops. Het was een barrage die Sanne Thijssen (22, Sevenum) en Con Quidam RB op het lijf geschreven was.

Op de schitterende graspiste in de Tops International Arena galoppeerde de hengst met zijn enorme passen door het parcours en Sanne kon haar trouwe en fenomenale partner op een dubbeltje draaien. Geen meter te veel rijdend stormden ze op de finish af. De foutloze prestatie van de thuis rijdende Edwina Tops-Alexander werd met ruim anderhalve seconde verbeterd.

Grote Prijs Rotterdam

Daarmee leek Sanne Thijssen af te stevenen op haar derde grote overwinning in zes weken. In het eerste weekend van juli won ze overtuigend en verrassend de vifjsterren Grote Prijs van Rotterdam. Vorige week voegden ze daar de viersterren GP-zege van Lier daar aan toe. Het voormalige KNHS Talent van het Jaar en Con Quidam RB zijn in topvorm.

Maar Daniel Deusser, de Duitse nummer 1 van de wereld die jarenlang in Valkenswaard reed voor Jan Tops, gaf zich niet gewonnen. Zijn paard Bingo Ste Hermelle liet op onnavolgbare wijze alle balken liggen en op de finish was de tijd van Deusser ruim een seconde sneller dan die van Thijssen.

Kevin Jochems deed met zijn hengst Turbo Z een hele goede poging, maar die strandde op de laatste hindernis van de barrage. Ze eindigden op een mooie vijfde plaats in het sterke veld met wereldtoppers.

Eerder op de middag won Gerben Morsink (Enschede) met Navarone Z de Global Champions League wedstrijd, de kwalificatie voor de Grote Prijs. Net als Marc Houtzager (10e met Sterrehof’s Calimero) kreeg de Twent een springfout in de Grote Prijs en eindigde daarmee in de middenmoot (15e).

Uitslag GCT Grand Grand Prix Valkenswaard, 1.60m

  1. Daniel Deusser (Dui), Bingo St Hermelle (v.Number One d’Iso), 0 – 0, 44.66 sec
  2. Sanne Thijssen (Sevenum), Con Quidam RB (v.Quinar), 0 – 0, 46.28 sec
  3. Edwina Tops-Alexander (Aus), Fellow Castlefield (v.Je T’aime Flamenco), 0 – 0, 48.21 sec
  4. Kevin Jochems (Sliedrecht), Turbo Z (v.Thunder van de Zuuthoeve), 0 – 4, 48.69 sec