archief
contact
+31 6 53239630

Hongaarse menners opnieuw wereldkampioen, brons voor Nederland

📌 KRONENBERG – Voor de derde keer op rij won Martin Hölle het goud op het WK tweespannen in Limburg. Hongarije prolongeerde de landentitel en Nederland pakte brons. De huldiging van de wereldkampioenen was de afsluiting van een geweldige wedstrijdweek.

📌 Kronenberg
📝 paardensportnoord | Persbericht

Met de vaardigheidsproef als laatste wedstrijdonderdeel was zondag de spannende afsluiting van het WK tweespannen. Voor de derde keer op rij won Martin Hölle het goud. Hongarije prolongeerde de landentitel en Nederland pakte brons. De huldiging van de wereldkampioenen was de afsluiting van een geweldige wedstrijdweek.

Na de dressuurdagen en de spectaculaire marathon van gisteren, kwam het op de slotdag aan op precisie in het moeilijke vaardigheidsparcours.

Het Hongaarse menteam werd opnieuw wereldkampioen.

Ambassadeur Stan van Eijk moest improviseren omdat zijn beste paard uitviel door een blessure. Hij haalde er vandaag het maximale uit. Met slechts één afgeworpen balletje in het laatste onderdeel hielp hij het oranjeteam aan brons. Individueel eindigde Stan op een mooie zesde plaats. Theo Timmerman was de beste Nederlander en werd vijfde.

Hongaren op kop

De Hongaar Martin Hölle was een klasse apart op het WK. Hij had in de dressuur en de marathon een grote voorsprong opgebouwd. In de staart van het vaardigheidsparcours maakte hij een paar foutjes, maar die strafpunten kon hij zich gemakkelijk permitteren. Voor de derde keer op rij werd hij wereldkampioen. ,,Mijn paarden hebben het gedaan,” straalt hij.

,,Het is ongelooflijk dat ik nu voor de derde keer op rij wereldkampioen ben. Ik ben mijn paarden en mijn hele team heel dankbaar.” Het zilver was voor de Fransman Franck Grimonprez en het brons voor de Duitse Anna Sandmann. Hongarije prolongeerde in het landenklassement de landentitel. Dat kwam niet alleen door de prestaties van Hölle maar ook door de geweldige marathon en winnende vaardigheidsproef van György Fekete. De Duitsers wonnen zilver en Nederland het brons.

Meer dan paardensport

De afgelopen dagen was er op Grandorse nog meer te beleven dan paardensport. Er was een Foodplein LEF Proeverij met streekproducten, diverse stands, een ondernemerscongres voor MKB Limburg, een programma voor ouderen én een Wereldkampioenschap Bixie voor de allerkleinsten. Zo was er voor ieder wat wils.

Voorzitter Nico Rijnbende kijkt terug op een prachtig evenement. ,,Voor mij is dit WK en alles er omheen in één woord fantastisch. Alle dagen hebben we hier enthousiaste mensen gezien. De wisselwerking tussen de sport en het publiek is geweldig om te beleven.”


Total
2
Shares

reageer...

gerelateerde berichten
Total
2
Share