Menner Bram Chardon prolongeert Europese titel

Share
  • 5 september 2021 18:37

door: redactie, 5 september 2021 18:37

📌 Boedapest
📝 paardensportnoord

Menner Bram Chardon uit Den Hoorn heeft zijn Europese titel bij de vierspanners geprolongeerd. Zijn vader IJsbrand Chardon pakte EK-zilver in Hongarije.

De Nederlandse afvaardiging, met vader en zoon Chardon aangevuld met Koos de Ronde, pakte eveneens goud. TeamNL stond voor de laatste vaardigheidsproef nog op de tweede plaats, maar geslaagde ritten van Bram en IJsbrand Chardon in het lastige parcours brachten het goud alsnog naar Nederland.

Bram Chardon moest in de afsluitende vaardigheidsproef als klassementsleider als laatste van start en klaarde de klus. Met slechts luttele tijdstrafpunten kwam zijn titel niet in gevaar. IJsbrand Chardon wist in de laatste proef nog van de derde naar de tweede plek te klimmen. Brons ging naar de Duitser Michael Brauchle.

Mark Weusthof eindigde in de individuele strijd als zevende. Koos de Ronde belandde op de tiende plek.