Marten Luiten domineert Z2 bij Gronings kampioen­schap

Share
  • 12 februari 2022 23:45

door: redactie, 12 februari 2022 23:45

Luiten was in het Z2-klassement met Johnny (v. Johnson) de sterkste na de verplichte proef en de k√ľr. Het duo behaalde een mooie gemiddelde score van 73,708%.

De nu 9-jarige ruin staat voorjaar 2021 bij Marten Luiten op stal. Bij de selectie voor het Gronings kampioenschap in januari gooide de combinatie ook al hoge ogen en won toen ook ruimschoots. Afgelopen oktober was het debuut van Johnny in het Z2.

Met zijn tweede paard in het Z2 Killer deed Marten Luiten het ook erg goed. Dit duo werd reserve­kampioen en dat is knap, want in januari liep Killer onder Luiten zijn eerste proef op dit niveau. De gemiddelde score kwam nu uit op 72,752%.

In de zwaarste klasse, het ZZ-licht, was de Groninger titel voor Annelie Westerhof en haar paard Bonair (v. Con Air). Westerhof kwam uit op een gemiddelde van 67,215%.

De reserve¬≠titel ging naar Wytske Schuth met Secret Service (v. Sieger Hit). In de afsluitende k√ľr behaalde deze combinatie de hoogste score, maar dat was niet genoeg om de achterstand die was opgelopen in het eerste onderdeel nog goed te maken.

Zoe Schipper was in het Z1 met afstand de beste van Groningen met Lexington (v. Toto jr.). Schipper stond bij beide juryleden aan kop en met een gemiddelde van 68,088% bleef ze Larissa Molenkamp (Invester) ruimschoots voor.

Bij de pony’s werd het Z2 gewonnen door Annemiek Boven met Wester Alkema’s Hagelkruis Valetijn van ponyclub Neta met gemiddeld precies 65%. Valerie Orsel won het Z1 met Hagelkruis Bastiaan.