Marriët Smit-Hoekstra de beste op Paard Balkbrug

Share
  • 6 maart 2022 11:15

door: redactie, 6 maart 2022 11:15

📌 BALKBRUG – De Plasma Made Grote Prijs van Paard Balk­brug kreeg zater­dagavond een mooie ont­knoping. De finale bracht een mooie strijd, met Marriët Smit-Hoekstra als winnares. Zij zege­vierde in het zadel van Duco.

De finale van Paard Balkbrug, dat weer in volle glorie doorgang kon vinden na de coronabeperkingen, was ouderwets boeiend. Van de 23 gestarte combinaties in deze wedstrijd over hindernissen tot 1.45 meter kwamen er negen terug voor de barrage. Een mooi sluitstuk was daarmee gegarandeerd.

Marriët Smit-Hoekstra en Duco tijdens hun winnende rit bij Paard Balkbrug.
📸 Fototrailer.nl

Smit-Hoekstra wist ook in de barrage te impo­neren en zette de concurrentie over­tuigend op achterstand met haar 8-jarige ruin Duco (Dakar x Riverman). De Friese combinatie bleef opnieuw foutloos en zette de tijd op 37.07.

Chaotische start

,,Het begon als een chaotische week voor mij in Balkbrug”, zegt Marriët Smit-Hoekstra met een grote glimlach na haar winst in de PlasmaMade Grote Prijs van Balkbrug. ,,Ik vergat donderdag mijn cap en reed drie parcoursen met drie verschillende geleende caps. Maar de overwinning met Duco Z (Dakar TN x Riverman) was een fantastische afsluiting; in Balkbrug wilde ik altijd al graag winnen en nu is het gelukt!”

Duco Z was eigenlijk het paard van haar man Herman, die Duco Z als vijfjarige kocht na een paar B-parcoursen. Marriët zag toen nog niet wat Herman wel zag: een heel apart paard met bloed, voorzichtigheid en heel veel vermogen. Marriët denk dat het het beste paard is dat ze ooit heeft gereden. ,,Duco Z is niet te koop, ik vind de sport zo vreselijk mooi en geniet daar enorm van.”

Marriët sluit af met een pluim voor de organisatie in Balkbrug. ,,Je wordt hier op handen gedragen en iedereen denkt mee voor de sport, je voelt in Balkbrug de passie voor de paardensport!”

Geroutineerde combinatie

Met een foutloos optreden in 37.35 seconden eindigde de geroutineerde combinatie Karim Fares en Captain Z op een mooie tweede plaats. Op plaats drie volgde Nicole Eggens met I’m Special Power. Zij hadden 40.37 seconden nodig voor een foutloze ronde in de barrage.

Daarna volgde Eric ten Cate, die met Ivoor een fout kreeg in de barrage, maar het ook qua tijd niet had gered om Smit-Hoekstra te kloppen. Ten Cate won eerder op de avond het 1.35 met Indendo (v. Breitling LS).

📝 bron: Stegen.net
📸