Marleen Meijer en Renate Beuving zorgen voor Drentse successen op Paard Balkbrug

Share
  • 7 maart 2019 23:04

door: redactie, 7 maart 2019 23:04

🔴 Balkbrug
Marleen Meijer heeft duidelijk de vorm te pakken met haar Abrinosa (v. Emilion). De succesvolle combinatie won donderdag bij Paard Balkbrug met ruime voorsprong het 1.40.

Meijer, onlangs al gekroond tot Drents kampioen in het ZZ met Abrinosa, zette ook in de Diamanthal bij Paard Balkbrug een sterk optreden neer. De amazone uit Emmen bleef in het 1.40 twee fasen in beide delen van het parcours foutloos en zette de winnende tijd van 30.71 seconden neer.

Marleen Meijer Abrinosa
Marleen Meijer en Abrinosa.
📸 Arjen Schilperoord

Op plaats twee eindigde Marriët Smit-Hoekstra en haar U-Bresco Z (v. Untouchable Z). De Friese combinatie was met 31.36 duidelijk langzamer dan Marleen Meijer. Op plaats drie volgde Pim Mulder met Baretta S, op plaats vier gevolgd door Angelique Hoorn met Space Girl.

Er was meer Drents succes in Balkbrug, want eerder op de dag schreef Renate Beuving uit Odoorn het 1.35 op haar naam. In het klassiek met ingebouwde barrage klopte ze met Foklahoma VDL Alexander Chitty van Stal Marcel de Boer, die met Grand Field in de baan kwam. Een knappe derde plaats was er voor Albert Zoer uit Echten met Freedom.