archief
contact
+31 6 53239630

Frank Schuttert derde in zware GP De Wolden

📌 VEENINGEN – De Grote Prijs van CH De Wolden is gewonnen door Lorenzo Argentano met Dakota Blue Girl. De Italiaan klopte in de barrage de nog vier overgebleven concurrenten. Frank Schuttert eindigde fraai als derde.
Frank Schuttert werd met Gream derde in de Grote Prijs van CH De Wolden.
📸 Steven Stegen

📌 VEENINGEN – De eerste week van CH De Wolden kreeg een spannende ontknoping, met een Italiaanse winnaar: Lorenzo Argentano. Hij startte als laatste in de barrage met slechts vijf deelnemers en eiste met Dakota Blue Girl de overwinning op. De Duitser Philip R├╝ping werd tweede met Baloutaire PS en Frank Schuttert werd met Gream derde.

De finale van de eerste week was pittig. Op de steilsprong van RTV Drenthe, met een lichte plank bovenop, werden veel fouten gemaakt, net als in de driesprong. Ook de tijd was een factor van belang.

Weite Oldenziel werd zevende in de GP De Wolden met Ofichem’s Finn.
📸 Steven Stegen

Zo reed Weite Oldenziel uit Grolloo fraai foutloos, maar kreeg hij met zijn schimmel Ofichem’s Finn een tijdfout. De Drentse combinatie werd daarmee nog mooi zevende.

Barrage

De barrage met vijf deelnemers bracht de beslissing. Kirsten Rombouts startte daarin als eerste, maar al snel was duidelijk dat haar tijd van 44.91 met Mowgli Kr voor verbetering vatbaar was.

Dat bewees Philip R├╝ping, die in Veeningen een ijzersterke indruk maakte. Hi zette de tijd met Baloutaire PS op 39.05. Frank Schuttert deed een knappe poging, maar verloor naar de laatste oxer niet iets te veel tijd. Hij werd met Gream derde achter R├╝ping.

Frank Schuttert werd derde met Gream.
📸 Steven Stegen

Lorenzo Argentano startte als laatste en spoorde zijn merrie Dakota Blue Girl flink aan. En dat resulteerde in ruimschoots de beste tijd. De combinatie won op de openingsdag ook al een wedstrijd. Argentano besloot op zijn 16e om zich compleet toe te leggen op de paardensport. Sinds 2016 woont en werkt hij in Duitsland en sinds 2019 heeft hij zijn eigen bedrijf.

Frank Schuttert

“Ik denk dat ik het barrageparcours wat onderschat heb. Er waren misschien kortere lijnen te rijden en dat heb ik verzuimd.”

Schuttert vond achteraf dat er meer in had gezeten. ,,Ik denk dat ik het barrageparcours wat onderschat heb. Er waren misschien kortere lijnen te rijden en dat heb ik verzuimd. Ik heb in ieder geval niet het onderste uit de kan gehaald.”

Schuttert gaat, in tegenstelling tot winnaar Argentano, later deze week in de herhaling. Hij rijdt met andere paarden opnieuw in Veeningen, terwijl de Italiaanse winnaar volgend jaar denkt terug te komen.

🔴 Stegen.net

Uitslag Grote Prijs CH De Wolden 2022:

Ruiter

Paard

tijd

1.

Lorenzo Argentano
🇮🇹

Dakota Blue Girl
v. Diarado

0-38.43

2.

Philip R├╝ping
🇩🇪

Baloutaire Ps
v. Balou Du Rouet

0-39.05

3.

Frank Schuttert
🇳🇱

Gream
v. Verdi TN

0-40.03


Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel