Weite Oldenziel verrast profs in kwalificatie CH De Wolden

Share
  • 14 juli 2023 10:57

door: redactie, 14 juli 2023 10:57

📌 VEENINGEN – Weite Oldenziel wist bij het CH De Wolden de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs te winnen. De ruiter uit Grolloo verraste opnieuw met zijn schimmel Ofichem’s Finn (v. Zirocco Blue VDL).

Oldenziel, een echte amateur tussen de vele profs, bleef foutloos in de tijd van 58.73 seconden. Tweede werd Jack Ansem uit Sint-Oedenrode en derde Jur Vrieling uit Holwierde.

Oldenziel reed met Ofichems Finn (Zirocco Blue \ Lux \ Nobble-Sjellie) in de veertiende rit en de 56 combinaties die na hem kwamen, moesten allen hun meerdere in de Drent erkennen.

Ondernemer

Oldenziel, ondernemer van een groot farmaciebedrijf, liet gevestigde namen als full profs Albert Zoer, Michael Greeve en Jur Vrieling achter zich in deze wedstrijd direct op tijd. Geen van de hindernissen van 1.45m in deze kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag, ging naar de grond. Jack Ansems werd met Fliere Fluiter tweede. De tijd van die combinatie was 60.28 seconden.

Jur Vrieling, hier in de Gold Tour op Griffin van de Heffinck, werd op de eerste dag van CH de Wolden 2023 tweemaal derde.
📸 CH De Wolden | Hans Khoe

Op de derde plaats eindigde Jur Vrieling uit Holwierde, die toch niet naar het Zweedse Falsterbo was afgereisd, zoals hij twee weken geleden bij het CHIO in Aken nog van plan was. Vrieling gunt zijn toppaard Long John Silver rust en bleef dus in eigen land. In Veeningen had hij Griffin van de Heffinck gezadeld voor deze kwalificatie. Een foutloze ronde in 60.96 bracht hem toch nog een mooie ereplaats.