Eerste palen de grond in voor EK mennen in Exloo

Share
  • 3 januari 2023 23:58

door: Steven Stegen, 3 januari 2023 23:58

EXLOO РVoor het EK mennen en WK para­mennen dat van 23 tot en met 27 augus­tus in Exloo staat gepland wordt de mara­thon compleet vernieuwd. Parcours­bouwer Jeroen Houte­man is inmiddels volop aan het werk.

Dat vertelde de Limburgse parcours¬≠bouwer tijdens een pers¬≠confe¬≠rentie die dinsdag in Hippisch Centrum Exloo werd gehouden. ,,De eerste 300 palen zitten in de grond”, vertelde Houte¬≠man, die al 30 jaar ervaring heeft als ont¬≠werper en bouwer van mara¬≠thons voor de mensport.

Bram Chardon geeft zijn visie op het EK mennen dat later dit jaar in Exloo plaats zal vinden.
© Steven Stegen

Vroeg beginnen is dus het devies, want Houteman heeft met zijn vast ploeg mede¬≠werkers nog een flinke klus te klaren. Het hele mara¬≠thon¬≠traject wordt namelijk vernieuwd, inclusief de water¬≠partij. ,,Die gaan we nog flink aanpakken en dat wordt misschien wel de mooiste hindernis.”

Lieuwe Koopmans van Hippisch Centrum Exloo vertelde hoe het EK en WK aan Exloo zijn toebe¬≠deeld. ,,De bonds¬≠coach klopte aan na onze men¬≠wedstrijd afge¬≠lopen zomer. Natuurlijk had ik er wel zin in om het te orga¬≠niseren, maar je neemt dan wel flink wat op je schouders, ook finan¬≠cieel. Gelukkig heb ik korte lijntjes met de provincie en waren ze daar ook enthou¬≠siast en hebben ze steun toegezegd.”

Paardenprovincie Drenthe

Gedeputeerde Henk Brink (VVD) beaamde dat. ,,Zo’n prachtig kam¬≠pioen¬≠schap past helemaal in de paarden¬≠provincie Drenthe. Zelf vind ik de men¬≠sport ook prachtig. Als ik tijd heb zet ik zelf ook graag mijn Fries voor de wagen.”

Lieuwe Koopmans en sponsor Harry Boertjes bevestigen de sponsor­overeen­komst inzake het EK mennen in Exloo.

Bram Chardon, onlangs nog winnaar van de wereld¬≠beker in Mechelen, was ook naar Exloo gekomen. Hij heeft al vaker aan een wedstrijd in Exloo meegedaan. ,,Maar een EK is wel van een andere orde. Dan denk je eerst wel even: komt dat goed in Exloo? Maar daar heb ik alle ver¬≠trouwen in. Ik weet welke mensen hier de schouders onder zetten en ik zie wat er nu al in gang is gezet. Daar ben ik echt van onder de indruk.” Chardon is al tweevoudig Europees kampioen en hoopt in augus¬≠tus dit jaar zijn derde Euro¬≠pese titel te bemachtigen.

Ook lokaal favoriet Ingmar Veneman kijkt uit naar het WK paramennen. De regerend Nederlands kampioene uit 2e Exlo√ęrmond kan maar √©√©n hand gebruiken en ze is zeer succes¬≠vol bij het paramennen. ,,Ik ga in Exloo voor goud, dat is wel zeker”, zo zei ze strijdlustig.