Exloo sleept in 2023 EK mennen en WK para­mennen in de wacht

Share
  • 19 augustus 2022 10:09

door: redactie, 19 augustus 2022 10:09

Lieuwe Koopmans van het organisatie­comité: ,,Wij hebben een aantal jaren geleden met succes de jaarlijkse inter­nationale men­wedstrijd in Exloo nieuw leven inge­blazen. Deze wedstrijd vormt een belang­rijk evenement op de kalender van Hippisch Centrum Exloo. Wij willen graag door­groeien en we hebben al een aantal kampioen­schappen van andere disciplines op onze naam staan.”

,,De organisatie van het EK vier­spannen past uitstekend in onze visie om Hippisch Centrum Exloo, de provincie Drenthe en de vierspan­sport in Nederland extra op de kaart te zetten. Het WK paramennen vormt een perfecte aanvulling op dit EK aangezien wij in Exloo ook al ieder jaar de paramenners ontvangen en wij de para­mensport een zeer warm hart toedragen,” aldus Lieuwe Koopmans.

Om het EK en het WK optimaal te kunnen faciliteren, worden de wedstrijdterreinen uitgebreid en geheel opnieuw ingedeeld. De bestaande marathon­hinder­nissen worden deels vervangen en verplaatst.

In de ruim 50-jarige geschiedenis van het EK vier­spannen is het de tweede keer dat Nederland gast­heer is van dit kam­pioenschap. In 2011 werd het EK na 20 jaar afwezigheid georganiseerd in Breda. Tweevoudig Europees Kampioen Bram Chardon (Schipluiden) zal in 2023 in Exloo een gooi doen naar zijn derde Europese gouden medaille op rij.

De paramenners streden al vaker in Nederland om de WK-medailles. In 2006, 2010, 2012, 2016 en 2018 boden diverse Nederlandse organisaties een platform voor het WK paramennen. Drievoudig Wereldkampioene Grade 2 Francisca den Elzen (Drouwenerveen) hoopt volgend jaar kans te maken om voor eigen publiek haar vierde wereldtitel op rij binnen te slepen.

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 Krisztina Horváth