Geslaagde maar pittige achtste editie Ride & Run Onstwedde

Share
  • 5 september 2023 14:22

door: redactie, 5 september 2023 14:22
Onstwedde
stegen.net | persbericht

Ride & Run werd zaterdag voor al weer de achtste keer georganiseerd in en rondom Onstwedde. Bij dit evenement leggen een ruiter en hardloper samen een parcours af van 5 of 10 kilometer. Door de vele regen van de laatste tijd was het deze keer een pittige tocht.

Om half 10 klonk het startsignaal voor de 5 kilometer. Er stonden een groot aantal teams aan de start die van heinde en verre naar Onstwedde waren gekomen. Variërend van jong tot oud, grote paarden of kleine pony’s, opa’s die met hun kleindochter mee doen en partners die samen die uitdaging aan gaan en daarnaast nog diverse teams die door de organisatie aan elkaar zijn gekoppeld.

De weergoden waren de organisatie ook dit jaar weer gunstig gezind en er was veel publiek op de been om alle deelnemers aan te moedigen. Door de vele regen van de afgelopen was het parcours zwaar, met name de route van de 5 kilometer zorgde dit jaar voor extra uitdaging bij vooral de hardlopers. Maar dat mocht de pret niet drukken, de nagenoeg onverharde routes door het schitterende natuurgebied tussen Onstwedde, Holte en Vlagtwedde maakten veel goed.

Ride & Run Onstwedde
Deelnemers aan de Ride & Run Onstwedde.
© Freerk Boskers

De 5 kilometer is gewonnen door team Gebroeders Eckhardt met ruiter Ria Beishuizen en Djamahl en hardloper Tonnie Knigge in een prachtige tijd van 22.33. De tweede plaats ging naar Bammie Power met Ruiter Anancy Musch en haar paard Barney en hardloper Teddy Veldkamp in een tijd van 22.53. De derde plaats was voor team de Kruizebolletjes met ruiter Dieke Kruizinga op Winnie en hardloper Dennis Kruizinga in een tijd van 25,27.

Het snelste dames team was dit jaar Go Green met ruiter Lotte Migchels en haar pony Astrid, hardloper Linda Bruggeman in een tijd van 26,54.

De 10 kilometer is gewonnen door team Fanaticus met ruiter Nicky Gorter, met haar paard Anna en hardloper Martien Wubs in de snelle tijd van 36,35. De tweede plaats was voor team Brittas Bay met ruiter Esmeralda Orsel en Brittas Bay, hardloper Ryan Drenth in een tijd van 39.24.

Met maar één seconde verschil ging de derde plaats naar de Spacegladiators met ruiter Dominique Wijnberg op Sovereign V en hardloper Timo Verhagen in een tijd van 39.25. Het snelste damesteam op de 10 kilometer was team Barbie met ruiter Dorien Smith en haar paard Dietse en hardloper Linda Bruggeman in een tijd van 47.54.