Jur Vrieling klasse apart in Grote Prijs Jumping Tolbert

Share
  • 17 maart 2024 11:15

door: Steven Stegen, 17 maart 2024 11:15
Tolbert
stegen.net

De indoor¬≠editie van Jumping Tol¬≠bert kreeg zater¬≠dag¬≠avond een fan¬≠tastische ont¬≠knoping. Jur Vrieling bracht de vol¬≠gepakte HJC-manege in extase. Hij won met ‘leen¬≠paard’ I’m Special Power SIH de Grote Prijs.

Ruim 50 combinaties kwamen in het hoofdnummer aan de start. De parcoursbouwers Jos Brinkman en Willem Schepers hadden een selectieve opgave neergezet. Uiteindelijk haalden elf deelnemers de barrage.

Grietje Kalfsbeek van het secretariaat viert de overwinning van Jur Vrieling.
© Steven Stegen

Weite Oldenziel was in de barrage de eerste die nogmaals foutloos bleef. En daarbij was de ruiter uit Grolloo ook nog eens razendsnel met zijn schimmel Ofichem’s Finn. De rit was er eentje uit het boekje, waarmee de combinatie opnieuw de prima vorm van de laatste maanden onderstreepte.

Willem Verdonk deed met Excellent een knappe poging om Oldenziel van de koppositie te verdrijven, maar kwam op de finish toch net te kort.

Vakmanschap

In de zevende rit in de barrage toonde Jur Vrieling zijn vakmanschap. Alsof hij al jaren een combinatie vormt met I’m Special Power SIH loodste hij het paard over de nog acht overgebleven sprongen, om uiteindelijk een tiende van een seconde sneller rond te gaan dan Oldenziel.

Weite Oldenziel werd tweede met Ofichem’s Finn.
© Steven Stegen

,,Het was voor mij een voordeel dat ik na Weite mocht. Ik heb hem zien rijden. Hij ging echt heel snel, maar gelukkig voor mij was het net genoeg. Ik heb dit paard nog maar kort. Ik rijd hem voor Daan van Geel, die zijn been heeft gebroken.” 

Vrieling was zielsgelukkig met zijn zege voor eigen Groninger publiek. Vorig weekend moest hij zich afmelden voor The Dutch Masters, vanwege nierstenen. ,,Dat was jammer, maar het voelt echt geweldig om er weer bij te zijn. Het publiek hier in Tolbert doet niet onder voor dat in Den Bosch.”

Uitslag Grote Prijs Jumping Tolbert 2024

ruiterpaardstr pnt
1.Jur Vrieling
I’m Special Power SIH
v. Comme Il Faut
0-37.65
2.Weite Oldenziel
Ofichem’s Finn
v. Zirocco Blue VDL
0-37.75
3.Willem Verdonk
Excellent
v. Lexicon
0-38.68

Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‚ÄéVolg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws