Jur Vrieling tweede in Grote Prijs Jumping Lummen

Share
  • 4 mei 2014 18:25

door: redactie, 4 mei 2014 18:25

blokjeLUMMEN | STEGEN.NET
Jur Vrieling behaalde zondag een prachtige tweede plaats in de Grote Prijs van Jumping Lummen. De ruiter uit Holwierde kwam aan de start met Flash Dance van de Kalevallei en hoefde alleen de 18-jarige Ier Bertram Allen met Molly Malone voor te laten gaan.

Jur Vrieling met Flash Dance.

Jur Vrieling werd met Flash Dance tweede in Lummen (archief).

Vijf combinaties wist in de twee omlopen foutloos te blijven en streden vervolgens in de barrage om de goed gevulde prijzenpot, met een bedrag van 50 mille voor de winnaar. Dat bedrag was uiteindelijk voor Bertram Allen, die een foutloze barrage reed in 43,56 seconden.

Jur Vrieling reed met Flash Dance foutloos in 43,90 en dat was goed voor het tweede geld, een bedrag van 40 mille. De Belg Jerome Guery pakte met V Pleasure de derde plaats. Johnny Pals werd 16e, hij kreeg met Vignet een fout in de eerste omloop. Anne-Liza Makkinga kreeg met Waikiki twee fouten, evenals Bart Bles met Lord Sandro.

Voor Flash Dance van de Kalevallei was deze Grote Prijs de eerste op 1.60 m. niveau. Vrieling: ,,Het was zwaar en de hindernissen waren hoog en breed. Dat bleek ook wel uit het gegeven dat slechts zeven combinaties in de eerste manche foutloos bleven. Na de tweede manche waren er vijf barrage ruiters over en ik moest als eerste van start. In de voorbereiding op de barrage was het advies van bondscoach Rob Ehrens om een strakke rit te rijden en daarbij mijn verstand te blijven gebruiken. Dat heb ik geprobeerd, waardoor ik niet de snelste tijd heb gereden, maar wel tweede ben geworden en foutloos bleef.”

Vrieling vervolgt: ,,Flash Dance is eigendom van mijn dierenarts Joeri Stevens en de Belgische Gert de Sloover die op de tribune zat en bij wie de tranen over de wangen stroomde van geluk. Op zo’n moment vind ik het jammer niet gewonnen te hebben, maar de eigenaar was allang blij dat ik tweede was!

Jumping Lummen bleek de afgelopen dagen een groot succes. Volgens organisator Peter Postelmans is het aantal toeschouwers dit jaar verdubbeld.