Marten Luiten wint kür bij The Dutch Masters en zit weer in KNHS-Talenten­team

Share
  • 10 maart 2024 11:39

door: redactie, 10 maart 2024 11:39
Den Bosch
stegen.net

Marten Luiten werd zater­dag bij The Dutch Masters | Indoor Bra­bant winnaar de van de Inter­médiaire I kür op muziek. De ruiter uit Win­schoten pakte de zege met zijn paard Johnny.

In deze kür kwamen tien combinaties aan de start en daar zaten grote namen bij als Diederik van Silfhout , Marieke van der Putten en Dinja van Liere.

Marten Luiten
Marten Luiten en Johnny (archieffoto).

Luiten, in de Prix St. Georges nog als derde geëindigd, moest dus serieus aan de bak. In opperste concentratie maakte Marten Luiten de verwachtingen waar. Hij zette met Johnny (v. Johnson TN) een geweldige proef neer en wist met een gemiddelde van 76,360% de overwinning in de wacht te slepen.

Het was een close call, want Dinja van Liere deed maar weinig voor Luiten onder. Zij werd met Vaderland tweede met gemiddeld 76,280%. Plaats drie was voor Diederik van Silfhout met Las Vegas, met 74,135%.

Talententeam

Vrijdag werd bekend dat Marten Luiten deel uitmaakt van het KNHS Talententeam 2024. In totaal maken negen ruiters deel uit van dit gezelschap. Dat Luiten er onderdeel van is mag geen verrassing zijn, want hij werd in 2021, 2022 en 2023 verkozen tot KNHS-talent van het jaar. ,,Dat ik er nu opnieuw in zit voelt nog steeds als een grote eer”, aldus Luiten.

Naast Luiten bestaat het Talententeam uit Thalia Rockx, Robin Heiden, Jillian Giesen (eventing), Britney de Jong (paradressuur) en de springruiters Tani Joosten, Iris Michels, Skye Morssinkhof en Mel Thijssen. 


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws