archief
contact
+31 6 53239630

Over Stegen.net

logo-goedWelkom op Stegen.net, de onafhankelijke nieuwssite over de paardensport.
De site staat onder hoofdredactie van Steven Stegen en wil objectief berichten over de paardensport. Verder werken mee: Reinold Lowes (foto’s), Ingeborg Vermeer (dressuur, vooral Drenthe) en Petra Duindam (vooral Friesland).

Aan de inhoud van de site wordt de grootst mogelijke zorg besteed. Mocht je toch fouten tegenkomen of aanvullingen hebben, mail dan naar info@stegen.net Ook persberichten kunnen naar dit adres.

Informatie over adverteren vind je hier.

Updates aan en opmerkingen over de site:

10 okt. 2018: je ziet bij de berichten meer info over de auteur, de datum van plaatsing en de laatste wijziging op het artikel. Ook is de layout van de tussenkoppen aangepast.

15 mei 2018: de site draait op een nieuwe server van Mans Media. Als thema gebruiken we nu en getweakte versie van HitMag.

12 maart 2016: de lay-out van de site is gewijzigd. We zijn nog bezig met wat fine tuning.

3 dec. 2015: Bij het bekijken van berichten hebben we een zijbalk weggehaald, waardoor bericht en foto groter op je scherm te zien zijn. Ook hebben we de header vervangen voor een wat meer winters plaatje. Enkele dagen eerder hebben we het lettertype aangepast, de tekst is nu groter en daardoor duidelijker op mobiele apparaten.

13 nov. 2015: Bezoekers moeten nogal wennen aan het reageren via Disqus, daarom kun je bij sommige berichten nu ook weer op de oude manier via de Facebook plugin reageren. Bij een eental ouder berichten is dit weer aangezet zodat oude reacties weer zichtbaar zijn.

5 okt. 2015: We zijn overgestapt op een nieuwe manier van reageren op berichten. Voorheen kon dat alleen via Facebook. Nu hebben we Disqus geactiveerd, waardoor je op meerdere manieren je kunt aanmelden, zodat je een reactie op een bericht kunt geven.

1 mei 2015: Na precies een half jaar is Stegen.net in een nieuw jasje gestoken. Frisser en moderner, we hopen dat jullie enthousiast zijn.

1 december 2014: Jullie hebben het ook vast gemerkt, het is nu echt een stukje kouder geworden. Daarom hebben we de site in een winters jasje gestoken 🙂

1 november 2014: De site is in een nieuw jasje gestoken. De site is nu nog beter leesbaar op je mobiel en foto’s worden op de desktop groter weergegeven. Dat geldt ook voor video’s. We proberen vanaf nu vaker video toe te voegen.

28 oktober 2014: We hebben af en toe nog wat problemen met het cachen van pagina’s, daardoor zijn er soms onderbrekingen.

15 september 2014: De afgelopen dagen is er technisch veel gebeurd. De website is verplaatst naar een andere server, de database is geoptimaliseerd en de hele content is naar de root gezet. Sommige bezoekers zullen daarom hun bookmark moeten aanpassen. De veranderingen waren nodig om onze groeiende site toekomstbestendig te maken. Het was even door de zure appel heen bijten, maar dankzij de prima begeleiding van onze hostingpartner Mansmedia is het uiteindelijk gladjes verlopen.

2 mei 2014: Om de server en database minder te belasten is caching aangezet. Verder gewerkt aan het lettertype en er is een Paypal donate button toegevoegd, zodat bezoekers een kleine financiële bijdrage kunnen overmaken ter ondersteuning van de site.

6 april 2014: Problemen opgelost met de agenda. De oude versie veroorzaakte een crash. Helaas zijn alle oude evenementen die al in de agenda stonden verloren gegaan. We beginnen dus weer met een schone lei. Verder nog wat aanpassingen op de voorpagina: korte agenda in zijbalk en korte scroll met extern nieuws. Verder lightbox ingevoerd, waardoor je bij bepaalde artikelen grotere foto’s kunt bekijken.

22 januari 2014: Opnieuw veranderingen, vooral op fotogebied. De laatst geplaatste foto zie je rechtsboven in de kolom. Verder is het nu ook mogelijk om zelf rechtstreeks foto’s in te sturen. Ook kun je de fotomappen doorzoeken.

2 januari 2014: De fotopagina is technisch compleet aangepast, zodat de site weer sneller werkt en het menu op mobiele apparaten niet langer wordt verpest. Verder wat kleine cosmetische veranderingen en wij zijn druk bezig met het promoten van onze Facebookpagina.

2 oktober 2013: alle problemen opgelost, kalender toegevoegd in zijbalk, kort nieuws scroll op voorpagina

20 september 2013: helaas zijn er momenteel technische problemen, waardoor de site erg traag is. Een aantal functies zijn daarom uit voorzorg tijdelijk uitgeschakeld.

24 juli 2013: compleet nieuw thema, dat ook geschikt is voor tablets en je mobiel.

30 juni 2013: gesleuteld aan het lettertype.

28 juni 2013: pagina met paardentweets verwijderd. Door veranderingen in de API van Twitter konden er niet meer automatisch tweets worden getoond. Voortaan tonen we relevante tweets eventueel rechtstreeks onder de berichten.

26 juni: een nieuwe pagina toegevoegd: externe nieuwsfeeds. Hier kun je nieuwsberichten van andere paardensites overzichtelijk bij elkaar vinden.

24 juni 2013: uitgebreidere kalender toegevoegd, op een aparte pagina. Agenda uit zijbalk verwijderd.

23 juni 2013: mogelijkheid gecreëerd om fotoalbum bij een bericht te zetten.

3 juni 2013: Reageren op berichten via Facebook werkt in vrijwel alle gevallen weer. Verder nog wat fine-tuning gedaan, zoals foto’s met ronde hoekjes op voorpagina en iets ander lettertype.

27 mei 2013: Helaas problemen met de Facebook comments. Lijkt deels te werken, maar geeft wel foutmelding. Ingewikkelde materie, maar er wordt aan gewerkt.

17 mei 2013: kleurstelling veranderd, minder grijs

15 mei 2013: voorzichtig begin met nieuwsbrieven.

26 april 2013: kleine aanpassingen, header image verwijderd, minder artikelen op voorpagina, verbetering vindbaarheid op Google

15 november 2012: In de zijbalk is een ‘news ticker’ toegevoegd om korte nieuwtjes te tonen.

25 oktober 2012: Nog wat kleine aanpassingen gedaan, Engelse woorden vertaald, aantal views per artikel wordt weergegeven.

21 oktober 2012: Er bleek na de laatste update nog een foutje in de weergave van de archieven van Stegen.net te zitten, waardoor je alle berichten kreeg te zien, in plaats van de berichten uit de geselecteerde maand. Dit is nu opgelost!

4 juni 2012: Gerelateerde berichten worden nu ook weer correct weergegeven.

3 juni 2012: We hebben speciaal voor het bekijken van de site op mobiele telefoons nog aanpassingen gemaakt, waardoor je in dat geval aan aangepaste en lichte template te zien krijgt.

2 juni 2012: De site heeft een nieuw jasje gekregen. We zijn overgestapt op een licht design, met zwarte teksten. Dit komt de leesbaarheid ten goede.

15 januari 2012: We hebben de standaard reactie mogelijkheid bij de berichten uitgezet. Van deze mogelijkheid werd weinig gebruik gemaakt en en kwam veel spam op binnen. Reageren kan nu via de Facebook-plugin.

Stegen.net via RSS-feed in Feedly- reader op Android tablet

Stegen.net bestaat sinds 1995 en is daarmee één van de pioniers! Uiteraard heeft de site door de jaren heen vele gezichten gehad en is technisch steeds verder geëvalueerd.

Zo zag de website er in januari 2006 uit.

En nog een screenshot, nu uit oktober 2000

Stegen.net in het jaar 2000.

reageer...