Outdoor Gelderland 2024

Share
  • 7 juni 2024 19:13

door: Steven Stegen, 7 juni 2024 19:13

Evenementgegevens


Vragender
stegen.net

Outdoor Gelderland 2024 is van 12 tot en met 16 juni. De deelname is dit jaar, met het oog op de Olympische spelen, extra interessant

Outdoor Gelderland geeft in 2024 een Olympisch voorproefje. Zo wordt het publiek getrakteerd op een sterk staaltje topsport met optredens van Rolex Grand Prix-winnaars Richard Vogel en Christian Kukuk, Olympisch kampioenen Jeroen Dubbeldam en Marcus Ehning, Aken-winnaar Gerrit Nieberg en Olympische medaillisten Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten.

Eén van de ruiters die eveneens zijn opwachting maakt is de Duitser Johannes Ehning. Vorig jaar was hij de gehele week oppermachtig in Vragender en wist hij zijn glansrol zelfs te bekronen met de winst in de 1.55m Grote Prijs. Ehning is erop gebrand dit kunstje aankomende editie te herhalen: ,,Ik ben heel blij er dit jaar weer bij te zijn. En natuurlijk hoop ik mijn titel te kunnen verdedigen!”

Groots uitpakken

Paardensportcentrum Lichtenvoorde is het thuishonk van sport- en handelsstal Double M Stables, gerund door internationale springruiters Micky Morssinkhof en Melvin Greveling. Van 12 tot en met 16 juni toveren zij hun achtertuin om tot Outdoor Gelderland. Melvin ziet het grote animo van topruiters uit binnen- en buitenland als een erkenning voor het evenement:

,,Natuurlijk is het fantastisch voor een concours als er grote namen aan start verschijnen. Het is toch een bepaalde bevestiging van deze topruiters dat je iets moois neerzet waar iedereen wil rijden. De organisatie doet er alles aan om de topsport te faciliteren; wij willen iedereen alle mogelijkheden bieden om een goede wedstrijd te rijden. Outdoor Gelderland is een driesterren concours, maar qua entourage en sfeer doet het zeker niet onder voor een vier- of vijfster.”

Meer info: website Outdoor Gelderland