archief
contact
+31 6 53239630

Emmelie Scholtens schrijft dressuurgeschiedenis

Ze lijkt hard op weg om in de voetsporen te treden van haar leermeesters Jacques en Christa Laarakkers. Emmelie Scholtens drukte zaterdag als geen ander een stempel op de Groninger kampioenschappen in het snikhete Onstwedde. De 18-jarige amazone pakte in zowel de Z2 als de Z1 de titel èn de reservetitel!

In de Z2 won Scholtens na de verplichte proef en de kür met een totaal van 67.16% met Riondine (v. Welt Hit II). Een jaar geleden werd het duo nog kampioen in de M2. Emmelie pakte met Ovation (v. Cabochon) de tweede plaats (66.77%), een knappe prestatie, want het was de eerste keer dat ze dit paard startte. Op ruime afstand volgde Hergen van Hall op de derde plaats met Peanuts GW (62.35%).

In de Z1 voerde Emmelie Scholtens de ereronde aan met Pedro (v. Krack C) met 66.95%. Pedro heeft zowel als vier- en vijfjarige de Pavo Cup gelopen en is reserve geweest voor het WK jonge dressuurpaarden. Met de Friese hengst Tjibbe Ylcke (v. Brandus) werd ze verrassend tweede in de titelstrijd. Stalgenoot Linda Kouwenhoven stuurde Prizarma naar de derde plaats.

Emmelie Scholtens bleef nuchter onder alle successen. ,,Na de eerste proeven op vrijdag stond ik er al goed voor. Ik had voor mijn gevoel niets te verliezen.” De combinatie van goede paarden, een getalenteerde amazone en goede instructie vertaalde zich in de twee belangrijkste titels. Daar had Emmelie Scholtens graag wat zweetdruppels voor over, want warm was het zeker in de zwarte rijjas. ,,Tussen de proeven door ben ik steeds in de vrachtwagen gekropen bij de airco. Dat was wel even lekker.” Scholtens gaat nu met beide kampioenspaarden naar de Hppiade in Ermelo. Daarna gaat ze vooral terug naar de schoolbanken. ,,Want ik ben blijven zitten op het gymnasium. Ik weet ook nog niet of ik professioneel verder wil in de paarden. Ik denk dat ik toch eerst wil studeren.”

Springen

Natuurlijk werd er in Onstwedde bij manege De Driesporen ook gesprongen. Jan Oldejans fungeerde daarbij als parcoursbouwer. Suzanne Tepper was bij het springen de gevierde amazone, want de 20-jarige Veendamse won zowel de Z als de ZZ. In de ZZ-klasse won ze met haar paard Paloma van Rianti Zwart op Olievia. In de klasse Z gaf Tepper Derko Pardijs op Nymfonie het nakijken. Erik Kruizinga werd kampioen in de M.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share