Albert Zoer zet Zuidlaren in vuur en vlam

Share
  • 31 oktober 2004 20:21

door: Steven Stegen, 31 oktober 2004 20:21

blokjeZuidlaren | STEGEN.NET

Een mooier slot van de jubileumeditie van NIC Zuidlaren was niet denkbaar. Vier Nederlanders vooraan in de Grote Prijs, Albert Zoer als winnaar en opnieuw een recordaantal bezoekers. Kortom, het was compleet feest zondagmiddag in Zuidlaren. Albert Zoer won met Lowina de Grote Prijs en hield Gert Jan Bruggink op Joël achter zich.

Albert Zoer won met Lowina de Grote Prijs van NIC Zuidlaren.

Albert Zoer won met Lowina de Grote Prijs van NIC Zuidlaren.
Steven Stegen

Het zag er aanvankelijk in sportief opzicht niet zo best uit, want aanvankelijk maakten de deelnemers nogal wat fouten in het pittige parcours dat Rob Jansen had opgesteld. Maar uiteindelijk bleven er toch tien combinaties foutloos, waaronder naast Albert Zoer ook Angelique Hoorn met de schimmelmerrie VDL Oranta.

De barrage was een ware thriller. Nadat eerst Leon Thijssen de tijd al heel scherp had gesteld met Nairobi (v. Larno) met een tijd van 34.66 seconden, walste Gert Jan Bruggink daar met Joël nog overheen met 34.59. Toch was de ruiter uit Weerselo niet tevreden. ,,Ik miste een paar keer de ideale afstand en moest te veel schakelen. Ik wist dat het sneller kon”, aldus Bruggink. Dat bewees Albert Zoer als voorlaatste starter. Hij leek met Lowina (v. Farmer) niet zo heel snel te beginnen, maar stuurde ontzettend scherp en perste er een prima eindspurt uit: 33.60.

Druk
Angelique Hoorn startte vervolgens als laatste. Voor haar was de druk natuurlijk groot, maar ze zette met VDL Oranta een uitstekende rit neer. Geen moment kwam de combinatie uit Wanneperveen in de problemen, maar met een tijd van 34.67 was ze niet snel genoeg om Zoer te kunnen bedreigen. Hoorn werd fraai vierde, achter Leon Thijssen.

Voor Albert Zoer kwam een droom uit. ,,De laatste jaren had ik nooit geluk, maar nu heb ik echt een super evenement gehad. Ik voelde ook al de hele dag dat het goed zat. Ook vrijdagavond al. Toen sprong Lowina in het begin van de proef wel twee balken af, maar het gevoel was wel goed. Ik heb nu gewoon alles gegeven.”

Zoer imponeerde niet alleen met zijn topper Lowina, maar deed ook met Okidoki (v. Jodukus) prima zaken. Zaterdagavond won hij met dit paard de tweede kwalificatie over een parcours van 1.50. En zondag stuurde hij Oki Doki ook weer vooraan mee in het progressief met joker, dat werd gewonnen door Eric van der Vleuten met Naomi (v. Concorde).