Albert Zoer opnieuw winnaar Grote Prijs Indoor Veendam

  • 17 januari 2003 23:46
door: redactie, 17 januari 2003 23:46

Albert Zoer ging zaterdagavond op herhaling. Net als vorig jaar won de ruiter uit het Drentse Echten de Grote Prijs. De spanning was om te snijden tijdens het sluitstuk. Het verschil tussen winnaar Albert Zoer en de als tweede geƫindigde Marc Houtzager was maar ƩƩn honderdste van een seconde.

Zoer kon het haast niet geloven. ,,Ik heb nog nooit eerder met zo’n klein verschil gewonnen. Gelukkig valt het verschil in mijn voordeel uit”, aldus de winnaar, die met de nog jonge merrie Odierike (v. Indoctro) in de piste kwam. Marc Houtzager reed met de schimmel HBC Leena. De derde plaats ging naar smaakmaker Piet Raijmakers, die grossierde in overwinningen, maar nu net wat te kort kwam met Now or Never.

Eerder op de avond won Albert Zoer ook al de 1.30-finale met Rambler (v. Rex Z). Hij was in de barrage ruimschoots sneller dan Angelique Hoorn uit Wanneperveen met de KWPN-hengst VDL Laroche (v. Concorde). De teleurstellende ZZ-finale werd gewonnen door Pieter Martijn de Bruijn uit Driebergen met Napoli (v. Burggraaf).