Dressuurtitels voor Vos en Reinders

  • 14 september 2008 15:25
door: redactie, 14 september 2008 15:25

ERMELO – Floor Vos en Astrid Reinders hebben tijdens de Hippiade in Ermelo de Noordelijke eer prima verdedigd. Astrijd Reinders uit Beilen werd kampioen in de L2-dressuur en Floor Vos uit Valthe greep de kampioenssjerp in de M2. De Brabantse ruiter Arthur van Rooy won zowel de Z1 als de Z2. Bij het springen waren er geen kampioenen uit het Noorden. Ook hier heerste Brabant, in de persoon van Wim Derks. Hij won zowel de klasse M als de ZZ.

Floor Vos werd kampioen met Fisherman's Voice. ©Roland Hitze

Floor Vos werd kampioen met Fisherman's Voice. ©Roland Hitze

Astrid Reinders zorgde voor een spannende ontknoping in de L2-dressuur. In de finale ontliepen de deelnemers elkaar maar heel weinig. Reinders behaalde met Zolinde 402 punten, tegen 401 voor de als tweede geëindigde Shanna Alderliesten met Vajnic.

Floor Vos wist in de M2 wel een duidelijke voorsprong te pakken. Met Fisherman’s Voice stond de 19-jarige amazone bij beide juryleden aan kop en behaalde ze een totaal van 410 punten. Corina Verbocht werd tweede met Windfield met 401 punten.

De Z1 kwam zeer overtuigend op naam van Arthur van Rooy, die met Spotlight (v. Sandro Hit) 71.90% behaalde. Jaron Verhey werd tweede met SVP met 67.70%. Ook in de Z2 sloeg Van Rooy een flink gat richting de concurrentie. Hij was nu met Equisport Unlimited de beste met een totaal van 71.74%. Vooral de goede kür krikte de score omhoog. Chantal Nijpjes werd tweede met U’ve got it. Drents kampioen Wilmer Lanning uit Gieten eindigde op de achtste plaats met Hippo Assen Tyrone.

Suzanne Tepper

Bij het springen leverde Suzanne Tepper de beste Noordelijke prestatie. De amazone van Stal Vrieling werd reservekampioen in de ZZ-klasse. Met Sensation beperkte ze de schade tot slechts 2,34 strafpunten, maar daarmee moest ze Wim Derks met Romantovich Take On (v. Numero Uno) nog wel voor laten gaan. Astrid Reinders deed ook bij het springen van zich spreken. Ze werd fraai derde in de klasse L met Hunzehoeve’s Vieux. In de klasse M eiste Margriet Kruizinga uit Schoonloo de derde plaats op met Wi-Janda (v. Gentleman). Bram van Es uit Beilen eindigde als vierde met Sjonie. In de klasse Z nam Hans de Vries uit Giekerk de derde plaats voor zijn rekening met Veldheer (v. Matterhorn).