archief
contact
+31 6 53239630

Job Oldenziel en Janneke Reinders pak­ken Drentse titels

Job Oldenziel en Janneke Reinders zijn de nieuwe Drentse kam­pi­oe­nen in de zwaar­ste klas­sen sprin­gen en dres­suur. In Emmen was Oldenziel in het ZZ-sprin­gen met afstand de beste met Ofichem’s Larco (v. Farmer), ter­wijl Reinders met Jonkheer, even­eens een jonge Farmer, de Z2-dres­suur won. Ze werd met haar tweede paard Jim ook nog reserve-kampioen.

In het laat­ste ZZ-rondje ver­an­derde er wei­nig in de kop van het klas­se­ment. De num­mers één en twee in het tus­sen­klas­se­ment wis­ten hun posi­tie te behou­den. Jennefer Barelds uit Meppel hield in de laat­ste omloop de lei schoon met Montreal en bleef op 7.23 staan.

Oldenziel stond op nul straf­pun­ten en kon zich een balkje ver­oor­lo­ven, maar ook hij liet met Larco alle hin­der­nis­sen in tact. Dat leverde de 24-jarige rui­ter uit Gieten zijn eer­ste ZZ-titel op. „Ik ben al kam­pi­oen geweest in alle andere klas­sen, maar nog nooit in de ZZ. Ik geef toe dat ik best wat gespan­nen was. Hoewel Albert Zoer en Harrie Smolders er nu niet bij waren, was de con­cur­ren­tie toch wel groot.”

In de Z2-dres­suur ont­brak ook een aan­tal top­pers, zoals Loes Corsel en Truusje Smeding. Janneke Reinders dook dank­baar in het gat en wist met grote afstand de titel en reserve-titel in de wacht te sle­pen. Met Jonkheer bouwde ze haar roy­ale voor­sprong in de kür nog ver­der uit, om op een totaal van 138.75 te ein­di­gen. Met Jim behaalde ze 131.52. Emmelie Scholtens pakte met OO de derde plaats en mag mee­doen aan het Rabobank Talentenplan.

In de Z1 ging de titel naar Wilmer Lanning op zijn paard Major. In de M2 was Tineke Stegen de nieuwe kam­pi­oene met haar paard Minerva (v. Bismarck). Ze ver­sloeg favo­riete Afiena Kommer, die met O‘Neill als tweede eindigde.

gerelateerde berichten
Total
0
Share