Job Oldenziel en Janneke Reinders pakken Drentse titels

  • 10 augustus 2002 19:06
door: redactie, 10 augustus 2002 19:06

Job Oldenziel en Janneke Reinders zijn de nieuwe Drentse kampioenen in de zwaarste klassen springen en dressuur. In Emmen was Oldenziel in het ZZ-springen met afstand de beste met Ofichem’s Larco (v. Farmer), terwijl Reinders met Jonkheer, eveneens een jonge Farmer, de Z2-dressuur won. Ze werd met haar tweede paard Jim ook nog reserve-kampioen.

In het laatste ZZ-rondje veranderde er weinig in de kop van het klassement. De nummers één en twee in het tussenklassement wisten hun positie te behouden. Jennefer Barelds uit Meppel hield in de laatste omloop de lei schoon met Montreal en bleef op 7.23 staan.

Oldenziel stond op nul strafpunten en kon zich een balkje veroorloven, maar ook hij liet met Larco alle hindernissen in tact. Dat leverde de 24-jarige ruiter uit Gieten zijn eerste ZZ-titel op. ,,Ik ben al kampioen geweest in alle andere klassen, maar nog nooit in de ZZ. Ik geef toe dat ik best wat gespannen was. Hoewel Albert Zoer en Harrie Smolders er nu niet bij waren, was de concurrentie toch wel groot.”

In de Z2-dressuur ontbrak ook een aantal toppers, zoals Loes Corsel en Truusje Smeding. Janneke Reinders dook dankbaar in het gat en wist met grote afstand de titel en reserve-titel in de wacht te slepen. Met Jonkheer bouwde ze haar royale voorsprong in de kür nog verder uit, om op een totaal van 138.75 te eindigen. Met Jim behaalde ze 131.52. Emmelie Scholtens pakte met OO de derde plaats en mag meedoen aan het Rabobank Talentenplan.

In de Z1 ging de titel naar Wilmer Lanning op zijn paard Major. In de M2 was Tineke Stegen de nieuwe kampioene met haar paard Minerva (v. Bismarck). Ze versloeg favoriete Afiena Kommer, die met O`Neill als tweede eindigde.