Floor Vos en Saskia Knol overtuigen bij dressuurcompetitie Vlagtwedde

Share
  • 27 november 2018 10:02

door: redactie, 27 november 2018 10:02

🔴 Vlagtwedde Saskia Knol (zware tour), Callista Leeuwerke (lichte tour) en Floor Vos (ZZ-zwaar en Z2) waren zaterdagavond de winnaars van de Faber Dressuurcompetitie Vlagtwedde. Publiek en deelnemers genoten van een prachtige wedstrijd.

De DCV heeft duidelijk een goede reputatie opgebouwd en die reputatie werd ook bij de al weer 12e editie bevestigd. De organisatie kreeg opnieuw veel complimenten.

Floor Vos met Fine-Tuned DFV (archief).

Floor Vos met Fine-Tuned DFV (archief).
📸 Steven Stegen

Voor Floor Vos was de finaledag een absolute topdag. De amazone uit Valthe wist in zowel het ZZ-zwaar als het Z2 de eindoverwinning te behalen. De finale werd verreden in de vorm van een k√ľr op muziek. In het ZZ-zwaar startte Floor Vos met Fine-Tuned DFV. Na de winst eerder op de dag in de reguliere proef wist ze ook met haar nieuwe, door Charles Monterie gemaakte k√ľr te overtuigen en zette ze met een score van 68,938% Rachelle Buining met Wondergirl op ruim een procent achterstand. Linda Kouwenhoven werd met Aragorn’s Figo derde in de k√ľr.

Kippenvel

Floor Vos overtuigde ook in het Z2, waarin ze met Happy-Feet DFV de eindoverwinning van de competitie opeiste. De score was nu zelfs 70,38%. ,,Mijn kanjers hebben me echt kippenvel bezorgd”, laat Floor Vos op Facebook weten. Ze was met Happy-Feet ook de beste in de reguliere proef.

Saskia Knol won de DCV in de zware tour. De concurrentie was op dit niveau niet groot, maar dat deed niets af aan de prima resultaten die Knol wist te boeken. Ze won met SCG’s Cynosa (v. Tuschinski) beide onderdelen, met scores van 69,076% (een persoonlijk record) en in de k√ľr 70,875%. Saskia Knol schreef ook de competitie in het Z1 op haar naam, nu met SCG’s Hadolly.

Callista Leeuwerke werd winnaar van de competitie in de lichte tour. Het was een spannende ontknoping, waarin het Leeuwerke met haar Santo’s Fatal Love flinke concurrentie kreeg van Paulien Alberts, die met haar Enrico met kleine achterstand tweede werd in de k√ľr.

Janneke Reinders wint ZZ-licht

Janneke Reinders werd in het ZZ-licht gehuldigd als winnaar van de competitie. In de laatste selectie die ‘s middags werd verreden moest Reinders met haar Varbenfroh C de eerste plaats nog delen met Heidi Boekweit en Wiseguy. In de k√ľr stak Janneke Reinders er vervolgens flink bovenuit. Ze kwam met haar Varbenfroh C tot een score van 67,94%. Elviera Boverhof en haar Saskatchwan werden tweede met 62,94%.
🔴 Stegen.net