archief
contact
+31 6 53239630

Albert Zoer terug aan het front met Okidoki

BORDEAUX – Albert Zoer heeft zaterdag in Bordeaux de tiende wedstrijd van de Rolex wereldbeker gewonnen. Met zijn toppaard Okidoki was de man uit het Drentse Echten in de barrage zeven honderdste van een seconde sneller dan de Duitser Marco Kutscher. Zoer was een blij man. ,,De vorm begint eindelijk terug te komen. En ik kan de 20 punten heel erg goed gebruiken. De finale in Las Vegas komt nu echt in beeld”, aldus Zoer.

Albert Zoer tijdens de prijsuitreiking in Bordeaux. ©FEI
Albert Zoer tijdens de prijsuitreiking in Bordeaux. ©FEI

Na zijn beenbreuk heeft Zoer een lastige periode gehad. Strompelend reist hij sindsdien de evenementen langs. En dan Okidoki. ,,Die is van zichzelf best wat nerveus en voor hem is het daarom misschien wel dubbel lastig om de oude vorm terug te vinden, zeker als je weer op indoors moet beginnen. Maar het goede gevoel komt steeds meer terug. Hij is weer de oude Oki en dat voor het tweede weekend op rij”, vindt Zoer.

De Drentse combinatie kwam in het Parc des Expositions als vierde in actie in de barrage. Voor hem had geen van de drie deelnemers het parcours van Frank Rothenberger opnieuw foutloos gereden. ,,Mijn idee was niet om voluit te gaan”, zei Zoer. Zijn tijd van 36.57 was dan ook zeker voor verbetering vatbaar. Dat bewees Gerco Schröder met Eurocommerce Milano. Alleen maakte de kleine man uit Tubbergen wel één springfout, wat uiteindelijk de vierde plaats opleverde. De bedreiging voor Zoer kwam vooral van Marko Kutscher en zijn schimmelhengst Cornet Obolensky. Zij kwamen echter zeven honderdste te kort. Jos Lansink werd derde met Valentina van ‘t Heike.

Uitslag wereldbeker Bordeaux:

1. Albert Zoer (NED), Okidoki, 0-0/36.57 sec
2. Marco Kutscher (GER), Cornet Obolensky, 0-0/36.64 sec
3. Jos Lansink (BEL), Valentina van ‘t Heike, 0-4/34.59 sec
4. Gerco Schröder (NED), Eurocommerce Milano, 0-4/34.80 sec
5. Mikael Forsten (FIN), Isaac du Jonquet, 0-4/35.10 sec
6. Pius Schwizer (SUI), Unique X, 0-4/36.19 sec
7. Kevin Staut (FRA), Le Prestige st Lois, 0-4/36.45 sec
8. Michel Robert (FRA), Mme Pompadour, 0-4/37.12 sec

Stand na 10 van de 13 wedstrijden:

1. Gerco Schröder (NED), 60
2. Edwina Alexander (AUS), 57
3. Steve Guerdat (SUI), 51
4. Albert Zoer (NED), 50
5. Jos Lansink (BEL), 48
6. Daniel Etter (SUI), 45
6. Mikael Forsten (FIN), 45
8. Marcus Ehning (GER), 44
9. Ludo Philippaerts (BEL), 41
10. Jessica Kurten (IRE), 40

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share