Verkoop Okidoki geeft Zoer dubbel gevoel

Share
  • 1 februari 2010 23:04

door: Steven Stegen, 1 februari 2010 23:04

ECHTEN – Albert Zoer is maandag weer thuis gekomen zonder Okidoki. Zoer nam zijn verkochte topper mee naar het concours in Zürich, waarhij Oki overdroeg aan de nieuwe eigenaar José Larocca. “De terugreis zonder Okidoki in de vrachtwagen gaf me toch wel een bijzonder gevoel”, aldus Zoer.

Albert Zoer in actie met Okidoki. ©FEI/Kit Houghton

Larocca, die in Zürich met een ander paard deelnam aan de wereldbeker, reed zijn nieuwe aanwinst Okidoki een aantal keren op het voorterrein. Na het evenement nam de rijke Argentijn Okidoki mee naar zijn stallen in Genève. Albert Zoer staat nog altijd achter het besluit, maar maakt er geen geheim van dat het verhaal twee kanten heeft. ,,We hebben het er thuis natuurlijk uitvoerig over gehad. Je wordt steeds heen en weer geslingerd tussen verstand en gevoel. Het verstand zei: Okis is 14 jaar, je moet het nu doen! Maar het gevoel zei echt iets anders.”

Nu Okidoki weg is moet Sam als eerste paard de kar trekken. In Zürich tikte Sam, die eerder verrassend in Aken won, in de driesprong een kostbare balk weg. ,,Komend weekend loopt Sam in de wereldbeker in Bordeaux. Dan heeft ‘ie er drie achter elkaar opzitten. Ik neem Sam daarom ook niet mee naar Jumping Indoor Zuidlaren. Daar kom ik met Uraya en Uraguay aan de start”, zegt Zoer. In 2004 won hij nog de Grote Prijs in de Prins Bernhardhoeve met de Farmer-dochter Lowina, die eind 2007 werd verkocht.

©Stegen.net OVERNAME VERBODEN