Geruchten blijken waar: Okidoki is verkocht

Geruchten blijken waar: Okidoki is verkocht

24 januari 2010 13:00 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

ECHTEN – Na een week van geruchten is het nu definitief: Okidoki van Stal Zoer is verkocht. Het miljoenenpaard gaat naar de Argentijn José Larocca, die met Okidoki wil deelnemen aan de wereld ruiterspelen in Kentucky.

Albert Zoer behaalde talloze successen met de inmiddels 14-jarige Okidoki, die werd gefokt door O. Boonstra in Oudehaske. Okidoki maakte met Zoer deel uit van het Nederlandse team dat in 2006 goud won in Aken en in 2007 Europees kampioen werd met het team.

Albert Zoer met Okidoki. ©FEI/Kit Houghton

De niet onbemiddelde Larocca heeft via bemiddeling van Jos Lansink Okidoki aangekocht. Zoer houdt de beschikking over Sam en heeft daarnaast nog een aantal aanstormende talenten, waardoor hij in staat moet worden geacht op het hoogste niveau in de sport mee te kunnen blijven draaien. Dat bewees Albert Zoer dit weekeinde al in Leipzig, waar hij reeds twee auto’s wist te winnen. Hij zette de eerste kwalificatiewedstrijd voor de wereldbeker op zijn naam, en ook het Championat von Leipzig wist hij winnend af te sluiten. Mede dankzij de goede prestaties die hij behaalde met Okidoki is Albert Zoer de eerste Nederlandse springruiter die de Rolex FEI rankings aanvoert.

Stegen.net | KNHS