Zoer met Sam vierde in Grote Prijs

Share
  • 8 februari 2009 18:22

door: redactie, 8 februari 2009 18:22

BORDEAUX – Albert Zoer heeft in Bordeaux niet alleen tijdens de wereldbeker prima gepresteerd, hij bleek zondagmiddag ook in de zware Grote Prijs in prima vorm. De ruiter uit Echten behaalde daarin de vierde plaats met Sam. Elf deelnemers kwamen terug voor de barrage, waaronder Vincent Voorn met Audi’s Gestion Priamus Z. Gerco Schröder haalde met Eurocommerce Seattle de extra ronde niet.

Uiteindelijk werden Zoer met Sam dus vierde, met boven zich nog drie Duitse combinaties. Zoer leverde daarmee opnieuw een puike prestatie met Sam, het paard waarmee hij vorig jaar zo verrassend won in Aken.

Marco Kutscher deed de naam van zijn paard Cash eer aan door de grootste greep in de prijzenpot te doen. De 33-jarige Duitser klopte zijn landgenoot Marcus Ehning met een verschil van tweehonderdste van een seconde. Ludger Beerbaum, die in deze barrage als eerste van start moest gaan, zette een snelle foutloze tijd neer, waarmee hij wel veel van zijn concurrenten onder druk zette, maar niet zijn landgenoten. Ook Voorn reed met Audi’s Priamus Z een nette foutloze rit, maar vermeed ieder risico en eindigde tenslotte als zevende.