archief
contact
+31 6 53239630

Albert Zoer 18e in wereldbeker Leipzig

LEIPZIG – Albert Zoer heeft zondag in de Grote Prijs van Leipzig, meetellend voor de wereldbeker, de hooggespannen verwachtingen niet waar kunnen maken. De ruiter uit Echten maakte in het basisparcours een foutje en werd met Sam 18e. Net als vorig jaar won de Ierse Jessica Kürten het hoofdnummer.

Jessica Kürten.

De in Duitsland woonachtige Kürten reed met de 14-jarige merrie Castle Forbes Libertina een tijd van 40,52 seconden en bleef daarmee Edwina Alexander met Itot du Chateau (40,71) voor in de barrage. De derde plaats was voor de Franse amazone Pénélope Leprovost met Mylord Carthago.

Ondanks de wat mindere prestatie in de Grote Prijs was Albert Zoer zonder twijfel de succesvolste ruiter in Leipzig. De Drent verdiende twee auto’s door zowel het Championat von Leipzig als de kwalificatie voor de Grote Prijs te winnen. ,,Nu maar zien hoe ik met twee auto’s thuis kom”, grapte Zoer. Ook Gerco Schröder maakte in het basisparcours één springfout. Hij werd met Eurocommerce New Orleans 16e.

Stegen.net | DPA

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share