Paardenondernemers Westerkwartier bundelen krachten

Share
  • 26 maart 2009 10:47

door: Steven Stegen, 26 maart 2009 10:47

TOLBERT – Ondernemers in de paardenbranche in het Groningse Westerkwartier willen hun krachten bundelen. Ze hebben daartoe een stichting opgericht. Die moet de paardenbranche in het gebied naar een hoger niveau tillen.

De Stichting Westerkwartier Paardenkwartier ziet zichzelf als een echte belangenvereniging. Speerpunten zijn onder meer het doorvoeren van vernieuwingen en het op een hoger niveau brengen van de kwaliteit in diverse sectoren van de paardenbranche. Ook wil de stichting ondernemers in de paardenwereld over allerlei zaken van hun sector informeren. Uiteindelijk moet de sector mede door de initiatieven een groei doormaken.

De oprichting van de Stichting Westerkwartier Paardenkwartier is mede gebeurd op advies van de Provincie Groningen. De provincie wil graag dat het aanzien van de paardenbranche op een hoger niveau wordt gebracht en heeft daar subsidiegelden beschikbaar voor gesteld. Gerard Arkema is voorzitter van de stichting. Op maandagavond 30 maart organiseert de stichting een ondernemerscafé in de Postwagen in Tolbert, met als thema veiligheid rond het paardenbedrijf.

NHP