HJC-manege Tolbert wordt mogelijk hippisch opleidingscentrum

Share
  • 27 december 2019 13:12

door: redactie, 27 december 2019 13:12

📌 Tolbert
📝 STEGEN.NET | Persbericht

MBO Terra, de HJC-manege en de stichting Westerkwartier Paardenkwartier gaan onderzoeken of het hippische opleidingscentrum van MBO Terra in Tolbert gevestigd kan worden.

De partijen hebben daartoe een overeenkomst ondertekend in het bijzijn van wethouder Elly Pastoor van de gemeente Westerkwartier.

Het ondertekenen van de intentieverklaring.
📸 Westerkwartier paardenkwartier

In de intentieovereenkomst is afgesproken dat zij de mogelijkheden gaan onderzoeken om het hippische opleidingscentrum van MBO Terra te realiseren in Tolbert. 

De nieuwe accommodatie met opleidingscentrum voor MBO-studenten van het Terra, geeft een stimulans aan het niveau van het hippisch onderwijs en de hippische breedtesport in het Noorden. De Stichting Westerkwartier Paardenkwartier speelt een actieve rol in de ondersteuning van de samenwerking met de hippische ondernemers in de regio.

Wethouder verheugd

Wethouder Elly Pastoor van de gemeente Westerkwartier, met onder meer sport, onderwijs en economische zaken in haar portefeuille, is verheugd met de ondertekende intentieverklaring. Volgens haar betekent het niet alleen een impuls voor onderwijs en sport, maar kan ook de regionale economie van de samenwerkingen die tot stand komen vanuit Westerkwartier Paardenkwartier profiteren.