archief
contact
+31 6 53239630

Hilde Woudstra succesvol op Fries kampioenschap

GORREDIJK – Hilde Woudstra is zaterdag Fries kampioen ZZ-springen geworden. De 28-jarige amazone won de zwaarste rubriek met Opala (v. Indoctro). Bovendien werd de amazone uit het Overijsselse Daarle ook nog derde met Titania.

In de ZZ-barrage ging het tussen vijf combinaties, waarbij Woudstra dus twee paarden in de strijd had. Dat gold ook voor routinier Hester Klompmaker, maar die moest met Voloma (tweede) en Ultraster (vierde) toch toezien hoe Hilde Woudstra met de titel aan de haal ging.

Woudstra, de vrouw van Henry Stegeman, rijdt de merrie Opala al jaren. De merrie zat geruime tijd in de lappenmand vanwege koliek en daarop volgende operaties. Het paard is nu weer een jaar in training. ,,Ik moest wat proberen, Hester ging heel snel. Met Titania ging ik teveel door de buitenbocht, waardoor ik wat tijdsverlies kreeg. Ik had niet verwacht dat ik met Opala sneller zou zijn dan Hester, want dat was al vrij strak.”

Hester Klompmaker mocht in de ZZ dan de titel aan haar neus voorbij zien gaa, maar in de klasse Z behaalde de amazone uit Buitenpost wel de titel! Ze deed dat met Whistler (v. Holland). In de barrage was Klompmaker met afstand de snelste. Folkert Kelderman eindigde als tweede met Tropical Girl.

De Z2 dressuur werd door Esther Liano gewonnen met de Friese merrie Amke B (v. Brandus 345). De eerste proef werd iets ondergewaardeerd, maar na de Kür op Muziek kwam de amazone uit Harkema zonder twijfel bovenaan te staan. De combinatie straalde en alles paste mooi, vriend en vijand applaudisseerden na afloop van de  Kür welgemeend.

Sybren Minkema op Gouke P (v. Otte 375) en Martsje Bergsma op Tamona (v. Farmer) hadden exact dezelfde eindscore in de Kür en kwamen daarmee op de tweede en derde plaats. De Z1 werd gewonnen door Judith Pietersen op de Friese dekhengst Jense 432 (v. Sierk 326) van eigenaar Ted Kop Jansen BV uit Wapse. In beide proeven wist de fijn rijdende Judith haar paard zijn enorme bewegingen te laten zien en kwam daarmee onbetwist bovenaan te staan met meer dan 3% voorsprong op de tweede, Marsja Dijkman op Windsor.

NHP | KNHS

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel